Política

Tres (possibles) alcaldes i un destí: Benissa

Negociació pública
Negociació pública

A només 48 hores de la sessió d’investidura, el futur polític de Benissa segueix sent incert. La famosa reunió oberta celebrada el dimarts per la nit davant els veïns de la població per Reinicem, PSOE, Compromís i Ciutadans no es va saldar amb cap acord concret entre aquestes formacions, que aspiren a realitzar un pacte que desbanque del govern el PP. Més aviat al contrari: els quatre protagonitas mantenen discrepàncies, tant en el fons com en la forma.

Opció u (Reinciem): Abel Cardona

Així sobre la taula existeixen fins a tres possibles candidats a l’Alcaldia. Reinciem postula el seu propi número u en la llista, Abel Cardona. La plataforma veïnal considera que és l’opció més legítima perquè va ser la força més votada de totes les que advoquen per aquest pacte. Reinciem a més aposta per un tripartit amb PSOE i Compromís i vol que en principi Ciutadans es quede fora del govern, encara que recolze en el ple d’investidura a Cardona. No es fien massa del número u d’aquesta força, l’exalcalde Isidor Mollà, qui segons el seu parer “ha estat més pendent de pactar que de negociar continguts programàtics per a canviar el municipi”.

Per a Reniciem, Mollà, amb molts anys a les seues esquenes a l’ajuntament, segueix representant la vella política. Fins i tot li van proposar que cedira la seua acta a la número dos de Ciutadans per a facilitar un enteniment, una cosa que el candidat de Ciutadans va rebutjar.

Opció dos (PSOE i Compromís): Abel Cardona+Manuel Juan

Per contra, PSOE i Compromís creuen que Reiniciem ha de demostrar major generositat. I que, atès que aquestes tres forces van estar molt igualades en vots, cal compartir l’alcaldia. De fet, i en la reunió oberta, els socialistes van advocar perquè Cardona compartira dos anys la vara de comandament amb el seu alcaldable, Manuel Juan. Per la seua banda, els nacionalistes volien que també en aquest torn entrara el seu candidat, Xavier Tro. D’aquesta forma, segons el plantejament iniciàtic de Compromís, Cardona, Juan i Tro s’alternarien un any i set mesos en el despatx més noble de l’ajuntament. No obstant això i per tal de promoure el consens, en aquella assemblea oberta Compromís va retirar la seua proposta i va recolzar la del PSOE: això és, que només siguen alcaldes Cardona i Juan dos anys cadascun. A canvi, Tro seria durant tota la legislatura el primer tinent d’alcalde.

Opció tres (Ciutadans): ¿Juan Bautista Roselló?

Per fi, Mollà no desitja l’alcaldia. Però sí entrar al govern, una cosa que no vol Reiniciem i sí PSOE i Compromís amb l’ànim de “no vetar a ningú”. De fet, en la reunió oberta, el líder de Cs va deixar molt clar que ell té la paella pel mànec. I per dos motius: va dir que no recolzaria cap govern en minoria i que anava a assegurar en tot caso la governabilitat a Benissa. Traduït, això vol dir dos coses: que o li deixen entrar en aquest quadripartit amb Reiniciem, PSOE i Compromís o que recolzarà com a alcalde a Juan Bautista Roselló, formant així un pacte entre PP i Ciutadans.

Així doncs, a aquestes 48 hores dels comicis es postulen fins a tres possibles alcaldes –Roselló, Juan o Cardona– per a un sol destí, el futur de Benissa. Tot i això, la major part de les forces polítiques volen prendre una decisió abans del dissabte. Reiniciem celebrarà hui el seu fòrum ciutadà i Compromís demà una assemblea. Els nacionalistes insisteixen que el dia 12, o siga demà divendres, tot ha d’estar decidit. I que no volen sotmetre a sorpreses a la ciutadania el dissabte pel matí.

Discrepàncies en les dedicacions exclusives. No només hi ha diferències sobre l’Alcaldia. Per exemple, Reiniciem i Compromís també arrosseguen discrepàncies a l’hora de les dedicacions exclusives. La plataforma veïnal vol que només la tinga l’alcalde, després d’advertir que aquesta figura perdria influència en la futura Benissa perquè la guanyen el ple i els altres òrgans col·legiats, en honor d’una major pluralitat política. Segons Cardona, Compromís en canvi defensa que aquestes dedicacions exclusives s’amplien a tres.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de juny de 2015 al diari electrònic LA MARINA PLAZA


Comentaris a la notícia

Xavi Tro

Al final d'aquest article hi ha un error molt important, desconec la raó, però el que es diu no es cert. Des de Compromís hem dit que com a MÀXIM 3 dedicacions exclusives (a dia de hui hi han 5), repetisc, com a màxim, i Reiniciem diu que com a màxim 2,5, per tant la diferència es mínima, això ja venia en la nostra proposta d'Acord Programàtic de Govern que li vam entregar a la resta de partits el passat 7 de juny. En eixe sentit nosaltres mai hem posat cap línia roja a res ni hem volgut imposar res, per tant, tot està obert i es negociable. Així que repetisc, el que posa no es correcte.


Voleu deixar un comentari a la notícia?