Política

Reiniciem Benissa exigeix una reunió amb públic a PSOE, Compromís i Cs o trencarà les negociacions

V Fòrum Ciutadà de Reiniciem Benissa
V Fòrum Ciutadà de Reiniciem Benissa

Després d’haver mantingut dos reunions per separat amb PSOE i Ciutadans i una conjunta amb aquests dos partits i amb Compromís, Reiniciem Benissa va sotmetre els continguts de totes aquestes trobades al seu fòrum ciutadà, que es va celebrar anit al Taller d’Ivars davant més de dos-centes persones. I després d’un debat molt actiu i amb múltiples intervencions, la que és ara mateix la segona força política de la localitat va adoptar una decisió quasi pionera: enviar un ultimàtum a les altres tres forces polítiques perquè accepten celebrar una nova reunió però pública, amb la lliure assistència de tots els veïns de Benissa. Si PSOE, Compromís i Ciutadans no accepten aquesta proposta, que els serà plantejada hui divendres, Reiniciem trencarà les negociacions per a formar un quadripartit que aparte del poder el PP.

Aquesta postura obeeix sobretot al fet que Reiniciem ha eixit molt decebuda amb les reunions que a porta tancada ha celebrat amb els altres tres partits. “Les sensacions han sigut molt negatives, sembla que es vol perpetuar el mateix model que fins ara ha governat Benissa encara que amb cares noves”, va explicar sobre aquest tema Abel Cardona, el candidat d’aquesta plataforma veïnal que va obtindre 3 regidors front els tres del PSOE, els 2 de Compromís i el de Ciutadans. Només la unió de tots aquests regidors aconseguiria desbancar els populars, que van sumar per la seua banda 8 actes.

Cardona va explicar que en les trobades celebrades fins ara només el PSOE va aportar algunes propostes per a la futura gestió de Benissa. No així en canvi Compromís i Cs. Però sobretot, cap d’aquestes tres forces va semblar prendre en consideració el full de ruta de Reiniciem per a modificar la política que durant els últims 16 anys ha dut a terme el PP de Juan Bautista Roselló, i que es basa en mesures com l’aplicació d’un nou codi ètic, la dràstica reducció de sous, dedicacions exclusives i càrrecs de confiança o el disseny d’un nou organigrama en el qual les regidories deixen de ser vedats tancats. Segons Cardona, els altres tres partits ni tan sols van contemplar que Reiniciem obtinga l’Alcaldia com la força més votada i van especular amb la possibilitat d’alternar-se la vara de comandament. “És la vella política de sempre”, va agregar.

Per tant, l’alcaldable de Reiniciem va arribar al fòrum d’anit “amb un baixó, com si ens hagueren baixat dels núvols”. Ara bé, “el debat ciutadà ens va tornar a elevar els ànims”. En el fòrum es va recomanar a Cardona i als que estan portant les negociacions que “si hi ha una mínima possibilitat de pactar [per a enderrocar el PP] es pacte, però no a canvi de traspassar unes línies roges ni perdre la identitat que ens ha portat fins ací”. I va ser aleshores quan va sorgir aquesta idea d’exigir a PSOE, Compromís i Cs una reunió “completament oberta a tota la gent, a tot el poble” Segons el parer de Cardona, aquesta proposta “coincideix amb la nostra idea de la participació i de la transparència i permetrà que els altres partits expliquen en una assemblea oberta si deveres volen un canvi a Benissa”.

Compromís veu viable un acord

Xavi Tro
Xavi Tro

En unes negociacions que s’estan telegrafiant quasi al minut, al contrari del que succeïa en altres èpoques o encara succeeix en altres llocs, Compromís va realitzar un balanç més positiu de la reunió que el passat dimecres per la nit va mantindre amb Reiniciem, PSOE i Cs. El candidat valencianista, Xavi Tro, va dir que “existeix una bona disposició per a formar un govern de progrés”.

Tro va admetre que el repte és difícil “ja que han d’entendre’s quatre forces polítiques, una cosa que pràcticament no està succeint a cap altre municipi”. Però es va mostrar esperançat a arribar a un acord “ja que els programes de tots els partits tenen punts coincidents”. Això sí, “és necessari que tots deixen d’un costat el protagonisme” i que “qualsevol enteniment es comunique abans del dia 13, perquè la ciutadania no s’enduga sorpreses. El líder de Compromís va reconèixer que encara falten detalls per tancar en qüestions com l’organització municipal, però es va mostrar esperançat que això s’aclarisca en les pròximes reunions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?