Política

Reiniciem Benissa celebrarà les seues primàries el dissabte 21 de gener

La plataforma presenta com a novetat l’opció d’inscriure’s per a formar part dels llocs d’eixida de la candidatura a banda d’encapçalar-la.

El diumenge 28 de maig d’este 2023 acabat d’encetar, és una data marcada en roig per a Reiniciem Benissa. Serà el dia en què se celebraran les eleccions municipals que decidiran la nova corporació i el govern municipal per a la legislatura 2023-2027. Serà durant el present mes de gener quan la candidatura de la formació progressista comence a prendre forma.

De la mateixa forma que en el 2015 i el 2019, Reiniciem Benissa organitza un procés participatiu obert a tota la ciutadania perquè trie a la persona que encapçalarà la seua llista electoral i qui ordene els primers llocs d’esta. La votació serà el dissabte 21 de gener, en plena fira i porrat de Sant Antoni, en horari de 10 a 21 hores. Podran participar totes les persones residents a Benissa majors de setze anys. Per a identificar-se caldrà presentar el DNI o un certificat d’empadronament en el cas que el domicili del document siga d’una població diferent.

En esta edició s’inclou com a novetat la possibilitat de presentar-se a formar part dels llocs capdavanters de la candidatura sense ser necessari fer-ho com a cap de llista. Així, tant les persones que aspiren a ser l’alcaldable de Reiniciem Benissa el pròxim mes de maig com aquelles que vulguen anar en els primers llocs, podran inscriure’s a les primàries. La votació, per tant, serà diferenciada i les persones que voten el dia 21 triaran, per una banda, a la persona que vaja de número 1 i, per altra banda, ordenarà la resta de la llista.

Durant les setmanes prèvies, el procés anirà prenent forma progressivament. En primer lloc, s’obri el termini d’inscripcions que comença este mateix dilluns 2 de gener i es tancarà a les 23.30 del pròxim 9 de gener. Les persones que desitgen formalitzar la seua inscripció han d’enviar un correu electrònic a info@reiniciembenissa.org on faça constar les seues dades personals i de quin procés volen formar part, per a encapçalar la llista o per a completar-la. Els requisits que han de complir els i les aspirants són tindre divuit anys o més, ser resident a Benissa, no estar afiliades a altres formacions polítiques i acceptar els principis de Reiniciem Benissa i el seu codi ètic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?