Política

L’oposició critica que la permuta del trinquet beneficia a familiars de l’alcalde

Va de bò. En el ple celebrat dimarts passat a Benissa els grups del PSOE i CIBE-Bloc van criticar durament la decisió de l’equip de govern, del Partido Popular, d’adquirir el trinquet per la permuta de tres parcel·les en la partida Magraner. En el moment de tractar aquest punt el batlle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va abandonar el saló de plens perquè és familiar dels propietaris del trinquet.

El tracte que es va acordar en la junta de govern estableix que l’ajuntament es queda amb el trinquet, taxat en 271.620 euros, i, en contrapartida, se’ls lliura als propietaris tres parcel·les, que s’han valorat en 271.220 euros, situades en la partida el Magraner. Els tres solars, amb unes dimensions de 1.000 m2,1.040 m2 i 978 m2, estan lliures de càrregues d’urbanització, que haurà de pagar, en part, el propi consistori.

El portaveu de CIBE, Isidor Mollà, va advertir que “és inadmissible la presència de l’alcalde en aquest tracte perquè si bé avui s’ha absentat en la votació, no ho va fer en la junta de govern”. A més, l’independent va criticar que “l’acord es va tancar a la fi de la legislatura passada perquè el primer edil pogués contentar a un familiar ja que s’aproximaven les eleccions municipals i havia de quedar bé”. A continuació, Mollà va demanar la creació d’una comissió d’investigació per a aquest acord i va exigir que “en ella s’acorde un preu just i sense favoritismes”.

El preu que se li ha atorgat al trinquet també va ser motiu de debat i el portaveu del PSOE, Juan Crespo, va dir que “el valor és exagerat”. De fet, un altre regidor socialista, Vicent Cabrera, va qüestionar la permuta argumentant que “en l’informe de l’anterior secretari s’explicava que l’arquitecte municipal va taxar el trinquet en 160.000 euros mentre que ara s’ha valorat en 270.000 euros”. I, seguidament, va afegir referent a això que “supose que per aquesta raó l’anterior secretari no va elevar al ple l’informe”.

El no per costum

Per la seua banda, el portaveu del Partido Popular, Antonio Torres, es va defensar de les acusacions de l’oposició amb que “el trinquet és un immoble que, a més del valor material, té un valor social per a Benissa”. Així mateix, es va referir a les taxacions explicant que “les valoracions del trinquet i les tres parcel·les les han fetes els tècnics de l’ajuntament i això ens basta”. També va criticar que “alguns edils de l’oposició van en contra per costum”.

A diferència de PSOE i CIBE, la intervenció del portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va qüestionar el valor del trinquet explicant que “potser no siga tan barat”. I va defensar, seguidament, que “vam considerar que s’ha infravalorar l’immoble perquè la potencialitat urbanística del trinquet és superior al valor que se l’ha atorgat».

Finalment, l’acord va eixir endavant amb els vots del Partido Popular, l’abstenció de PSOE i PSI i els vots en contra de CIBE-Bloc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?