Política

Juan Bautista Rosello tornarà a ser el candidat del PP a les eleccions municipals

Les xifres en la Marina Alta no són com per perdre-les de vista. Més clar no ho van poder dir a Teulada. L’interès de l’executiva regional del PP se centra a aconseguir una “bona campanya” a La Marina i sumar més batlies, segons membres de l’executiva autonòmica popular. El sopar d’inici polític de divendres passat a Teulada va servir per revalidar a alguns candidats, la majoria, i per retirar-ne a d’altres, com a Calp. Els batles repeteixen si tenen la voluntat de seguir, així ho afirmen des de València, “no volem sorpreses”, s’apressen a dir. D’aquesta manera, la batllessa de Dénia, Ana Kringe, serà la candidata com a Ondara ho serà Ximo Ferrando, a Benissa, Juan Bautista Roselló o a Teulada, Antoni Joan Bertomeu. I així, suma també la batllessa de Benitatxell, Josefa Ronda, o el batle del Verger, Miguel González.

A Calp, hi ha canvi. El diputat autonòmic César Sánchez relleva a Javier Morató i serà l’aposta del PP per recuperar la batlia de Calp ara en mans d’un regidor del Bloc. Sánchez ja va aconseguir imposar en assemblea local els compromisaris a l’elecció del president popular per a Alacant. Va ser el primer senyal per a València que s’havia guanyat la militància calpina.

A Xàbia, les coses no estan tan clares i el partit encara no ha pres una decisió. El que sí saben és que el seu actual president Juan Moragues no continua. El dubte és trobar un candidat, encara que sobre això, la direcció regional ja s’ha pronunciat, “serà nou, a Xàbia cal renovar”.

Les xifres manen

Escollir Teulada no va ser casual. El partit popular ha fet balanç després dels canvis de govern en aquesta legislatura i ha vist com el PP governa en el 70% dels ajuntaments de la Marina Alta, una xifra que no pot descurar-se.

Després dels comicis de 2007, Dénia o Calp -amb mocions de censura al PSPV- han donat pas al PP. I a Xàbia -on el Bloc va canviar de socis de govern-. D’igual manera a Benitatxell, on després de dimitir el batle independent, la batllessa és popular.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?