Política

Juan Bautista Roselló demana que s’assegure l’anonimat en les eleccions al congrés provincial del PP

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari ABC el 28 de novembre de 2008:

La secretària nacional d’Organització del PP, Ana Mato, ha donat instruccions perquè el congrés provincial d’Alacant se celebre d’una forma escrupolosa, garantint el vot secret dels compromissaris.

D’aquesta manera, els compromissaris exerciran el vot en la taula que els corresponga per ordre alfabètic (com ocorre en qualsevol consulta electoral) i no per municipis o per agrupacions locals, el que s’haguera prestat a un major marcatge sobre els delegats.

Les instruccions impartides per Ana Mato coincideixen, precisament, amb la petició que el vicepresident del Comitè Organitzador, Juan Bautista Rosselló, va plantejar durant la reunió d’ahir.

El també batle de Benissa va reclamar que el COC garantisca tots els mitjans necessaris, tant materials com de procediment, perquè la votació al congrés siga realment secreta i independent, sense cap tipus de pressions.

En aquest sentit, es va mostrar partidari que al teatre Circ d’Oriola s’habiliten cabines (com als col·legis electorals) amb la finalitat de garantir que el vot siga secret.

D’altra banda, durant la reunió, Rosselló va mostrar la seua satisfacció pel fet que el Comité Nacional de Drets i Garanties haja confirmat els plantejaments que tant ell com Virginia Romero han estat defensant al COC i va demanar que d’ara endavant aquest òrgan actue de forma transparent i neutral.

D’altra banda, el president del COC, Jorge Sedano va anunciar en roda de premsa que ahir van començar a distribuir-se entre els compromissaris les dues ponències que es debatran al congrés. D’aquesta manera, el termini perquè puguen presentar esmenes ha quedat reduït a tot just huit dies, ja que conclou el dia 4.

En el congrés hi hauran 1.146 compromissaris però, com a màxim, 1.145 vots. Això es deu, va explicar el batle d’Alcoi, que els dos compromissaris assignats a l’agrupació local de Gaianes són la mateixa persona: l’únic militant que el partit té a aquest municipi.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?