Política

Els socialistes reclamen la correcció de les errades dels cadastres urbà i rústic

El grup municipal socialista ha sol·licitat a l’equip de govern que prenga les mesures polítiques addients a fi de corregir les errades existents tant en el cadastre de rústica com en el d’urbana. Aquesta situació, a més a més, ha estat denunciada en diverses ocasions pel funcionari encarregat d’aquesta secció, Luis Pérez Anguix, segons va dir el portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, en el plenari de dimarts. El cadastre de rústica es va aprobar l’any 2001 i encara hui hi ha més de 5.000 deficiències, bé siga en la titularitat dels terrenys o en la grafia de les parcel·les.

Però, segons l’opinió llançada des del banc dels socialistes, aquestes mancances s’han agreujat en la recent revisió del cadastre d’urbana. Cabrera va indicar que existeix una part important de la població que no ha rebut cap notificació sobre l’increment de valors de les seues propietats, atés que s’han utilitzat per a l’enviament de les cartes les adreces de l’any 1986 i no les actuals. Ara aquestes persones cal que acudisquen a Alacant si volen saber alguna cosa més. Per un altra banda, els terminis d’audiència per a informació i reclamació dels usuaris van ser “extramadament curts” per al portaveu socialista.

Cabrera va considerar de “veritable injusticia i un disbarat” que el procés de revisió de valors de la propietat urbana no haja estat acompanyat per un treball de camp. Això era necessari perquè totes les reformes, ampliacions i obres en general realitzades des del 1986 fins avui no paguen el que els correspon, en detriment d’aquells propietaris que si ho fan d’acord amb la realitat dels seus béns. Aquesta situació fa que “es deixen de recaptar importantíssimes quantitats de diners i, a més, provoca una discriminació d’uns ciutadans respecte d’altres”, va dir Cabrera. Davant de tot açò, fins i tot, el funcionari encarregat ha demanat un canvi de secció “perquè no es fa res per solucionar aquesta qüestió ara ni, si tot va igual, de cara al futur”, afegí el portaveu del PSPV.

El batle, Juan Bautista Roselló, té una visió totalment oposada i per a ell s’ha fet una tasca molt intensa per actualitzar el cadastre de rústic. A més, s’ha dut a terme també la renumeració de tots els habitatges de la zona costanera a fi de regularitzar el cadastre d’urbana. Ara es demana el rebut d’alta de l’IBI abans de donar la cèl·lula d’habitabilitat de les cases de nova construcció. En tot cas, Roselló va deixar ben clar que “el que s’ha fet ara és donar a conéixer la ponència de valor i això no té res a veure amb el treball de camp”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?