Política

El portaveu del grup municipal CIBE fa balanç de l’any

Logo del CIBE
Logo del CIBE

Un altre any més se’ns escapa i arriba el moment de valorar tot allò que deixem enrere. Com a portaveu del grup municipal CIBE aquest ha sigut un any ple de clarobscurs, en el qual dia rere dia un va comprenent més i millor els secrets, virtuts i misèries de la política municipal.

Aquest ha sigut un any marcat novament per la crisi, una crisi que ja fa temps que ens acompanya i que sembla no voler abandonar-nos. Sense cap dubte, el pitjor d’aquesta crisi no és la crisi en si mateixa, sinó la incertesa de no saber quan tindrà fi.

En aquest context es desenvolupa la política local, en un context de calma quasi absoluta, amb comissions i plens buits de contingut i amb poc sobre el que discutir i encara menys voluntat de fer-ho. Tenim un ajuntament governat per un alcalde més preocupat pel seu càrrec de Diputat i per fer carrera en política que per les necessitats reals del municipi; tenim sis regidors amb dedicació exclusiva –total o parcial- la majoria dels quals no justifica el seu sou; quan es decideix adoptar una mesura de retallada com és la reducció de càrrecs de confiança, la selecció dels mateixos deixa molt a desitjar i a més el temps dirà si els càrrecs de confiança cessats no acaben incorporant-se de nou com a personal laboral o sota altres fórmules encobertes; seguim malgastant diners en arrendaments mentre que múltiples dependències municipals es troben tancades; seguim amb unes quotes d’inversió ridícules per a un municipi de l’entitat i grandària de Benissa (600.000 € pressupostats per a 2013 sobre un pressupost proper als 15 milions d’euros); seguim discriminant la nostra zona costanera, malgrat ser el nostre principal focus turístic i més important font de finançament; a l’inici de legislatura es va crear una regidoria de creació d’ocupació els resultats de la qual fins a la data ni estan ni se’ls espera. Vegem que tot i que alguns diguen allò de “Benissa va bé…” la veritat és que podria anar molt millor.

Des de l’oposició veiem com no hi ha un projecte per a Benissa, ni de present ni de futur. Som un poble estancat, acomodat, que s’ha resignat al “més val roïn conegut que bo per conèixer”. Un poble amb el mateix alcalde durant quatre legislatures, o el que és el mateix 16 anys, demostra ser un poble adormit i amb poques perspectives de futur. Veig que cada vegada existeix un major nombre de benissers i benisseres que creuen que a Benissa fa falta un canvi que porte noves idees i nous projectes. Encara que alguns no ho reconeguen i a mi mateix em dolga afirmar-ho, Benissa que sempre va ser un referent comercial i d’oci a la comarca, s’ha quedat a la cua de municipis del nostre entorn. No existeixen polítiques clares d’inversió i promoció del municipi i dia rere dia veiem com més i més empreses i comerços del municipi han de tancar les seues portes.

I malgrat tot l’anterior, des de l’oposició hem vist en aquest 2012 com en alguns dels escassos assumptes d’interès que s’han portat a ple en poc o res s’ha tingut en compte la nostra opinió. A Benissa no s’està duent a terme una política de consens, sinó que el Partit Popular al costat del seu fidel escuder del PSD estan escrivint a cop de majoria el futur dels benissers deixant al marge la resta de partits de l’oposició i per tant els milers de benissers als quals representen. La mostra més clara d’això ha sigut la recent aprovació amb el vot en contra de tota l’oposició dels pressupost de 2013. Mentrestant, el dia a dia dels centenars d’aturats del municipi i dels cada vegada menys que encara tenim la sort de conservar el nostre treball, es va escrivint per ella mateixa amb la confiança que algun dia, més ràpid que tard, començarem a veure la llum al final del túnel.

Per això, pel 2013 només desitge que la situació millore en l’àmbit econòmic i que aquells que ho estan passant malament vegen millorar la seua situació. Des del punt de vista polític només desitge que millore la cooperació i consens entre les diverses forces polítiques del municipi i que, deixant les nostres diferències a un costat, tots fem un esforç addicional per apropar-nos al ciutadà i els seus problemes reals.

Álvaro Mendoza Sánchez.
Portaveu del Grup Municipal Ciutadans de Benissa (CIBE)


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?