Política

El ple de Benissa proposa que la barrera electoral es rebaixe al 3%

Tots els grups de l’oposició de Benissa (PSOE, CIBE-Bloc i PSI) van votar a favor d’una moció presentada pels nacionalistes perquè es rebaixe la barrera electoral al 3%, fet que juntament amb l’abstenció de l’equip de govern, el Partit Popular, va possibilitar que el document eixira endavant.

D’acord amb l’aprovat “l’Ajuntament de Benissa considera que en atenció a criteris de participació, igualtat i pluralisme s’ha d’eliminar qualsevol referència a una barrera electoral en la nova Llei Electoral Valenciana i que, en tot cas, s’ajuste la LEV al que disposa la Loreg, que determina una barrera del 3% dels vots emesos en cada circumscripció electoral”.

D’aquesta manera, tant els socialistes com els populars de Benissa insten els seus representants a Blanqueries i la Plaça de l’Ajuntament a abordar pròximament la necessitat de revisar el mínim electoral del 5% que només té el País València juntament amb Galícia.

Per altra banda, el grup socialista va presentar una altra moció en què van demanar que “l’ajuntament estudie aquells assegadors o vies pecuàries que pel seu major interès han de ser recuperades i preservades dins del terme municipal de Benissa o es documente tant com siga possible el seu origen històric i el seu ús a través del temps per a poder portar a terme la senyalització i divulgació a tots els ciutadans”.

En aquest sentit, el batle, Juan Bautista Roselló, va manifestar que el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) “recull totes les vies pecuàries de Benissa” si bé va afegir que “és necessària una revisió del tema”.

Vigilància

A pesar que la moció va comptar amb el suport de tots els grups, el regidor de CIBE-Bloc, Xavi Tro, no va perdre l’ocasió per a demanar que “es vigile que el guàrdia rural està fent treballs que no li corresponen” i va alertar que “s’ha de fer un control de les construccions que estan destruint sendes i camins”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?