Política

AUN demana que els residents europeus puguen votar el referèndum de la constitució

L’associació d’estrangers residents a Alacant Abusos Urbanístics No (AUN) s’ha dirigit al president del Parlament Europeu, Josep Borrell, per a demanar que els comunitaris empadronats puguen participar en el referèndum de ratificació de la Constitució Europea, el proper 20 de febrer. El president d’AUN, Charles Svoboda, va explicar que han enviat documents sobre la situació a Borrell i a europarlamentaris a Brussel·les per a poder votar la Constitució signada el darrer 29 d’octubre pels caps de Govern dels 25 Estats de la UE.

Svoboda va denunciar que les normes del referèndum a Espanya contemplen que no podran votar els europeus censats, que en canvi sí tenen dret al sufragi en les eleccions municipals i europees. Segons AUN, aquesta situació contrasta amb el que succeeix en altres països membres de la UE, on “els europeus no nacionals residents sí tenen permís per a votar en els seus referèndum”.

El president d’aquest col·lectiu va manifestar que molts dels residents a Espanya desitgen emetre el seu vot sobre la Constitució i que, per diversos motius, no podran fer-ho en els seus països d’origen, pel que pretenen exercir el seu dret “ací”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?