Opinió

Preparem la Puríssima Xiqueta, per Vicent Cabrera

Aforament del Pou Camí Sanet - Benidoleig
Aforament del Pou Camí Sanet – Benidoleig

Molts recordaran l’eslògan polític “AGUA PARA TODOS” que va significar un més dels fraus protagonitzats pel govern de l’al·lucinat Francesc Camps, expresident de la Generalitat i del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. “AGUA PARA TODOS” va ser una campanya política dissenyada per a reivindicar el Pla Hidrològic Nacional elaborat pel Govern de la nació, presidit per Aznar, un megaprojecte fantasmagòric que va ser aparcat pel Govern socialista i per l’actual govern del Partit Popular de Mariano Rajoy, naturalment perquè no podia ser d’una altra manera.

Allò sorprenent d’aquest Pla Hidrològic Nacional era que no contemplava cap infraestructura o inversió a la Marina Alta, ja que considerava que la nostra comarca era autosuficient en matèria de recursos hídrics encara que pràcticament totes les poblacions s’estan subministrant de pous subterranis.

Dos idees són urgentíssimes de plasmar, la primera és que l’economia de la nostra comarca és eminentment urbanística i turística, circumstància que provoca un consum massiu d’aigua, de tal manera que l’aigua és a la nostra economia el que la sang és al nostre cos, sense ella no hi ha vida. La segona idea és que dependre de la pluja que cau del cel ens pot resultar altament arriscat ja que encadenar dos anys consecutius de sequera com aquesta a punt d’ocórrer en l’actualitat, esgota pràcticament els nostres pous subterranis i no és desgavellat pensar que pot passar. Encara no ens hem oblidat de l’estiu de l’any 1983 on es van produir a Benissa i a Calp formidables restriccions d’aigua potable que van desencadenar una nefasta campanya turística de la que ens va costar recuperar en anys a nivell d’imatge turística.

Benissa necessita tindre l’absoluta seguretat en subministrament d’aigua, igual que pràcticament tota la comarca perquè en això ens va la vida, i això passa per tindre un subministrament d’aigua en superfície a través de la dessaladora de Xàbia, una infraestructura infrautilitzada que, igual que el Trenet Gandia-Dénia, és vital per al nostre desenvolupament. La manca d’inversions en aquestes matèries dins de la comarca, ens dóna una idea de l’escàs o nul pes polític dels nostres representants polítics, de dretes i d’esquerres en institucions clau com la Diputació, la Generalitat, les Corts, o el Govern Central de Madrid.

És impensable que una economia com la dels Estats Units d’Amèrica, per posar un exemple, no dispose de reserves estratègiques de petroli per alimentar-se durant mesos si els països productors de petroli impediren el seu subministrament o simplement es perjudicara dit subministrament per qualsevol motiu. La civilització, des del segle XIX, amb la revolució industrial, ha deixat de dependre del cel per a la seua subsistència i aquesta lliçó hauríem de tindre-la en compte perquè insistisc, en això ens va la vida econòmica. Improvisar és poc intel·ligent. Mentrestant, que el Senyor Rector vaja preparant a la nostra gloriosa Patrona La Puríssima Xiqueta ja que molt em tem que a falta d’intel·ligència, haurem de recórrer-hi en breu perquè ens acompanye en franca processó i intercedisca per nosaltres mentre preguem al Cel.

* Vicent Cabrera és portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?