Opinió

Reflexionem sobre la festa, per Vicent Cabrera

Vicent Cabrera - PSOE
Vicent Cabrera - PSOE

Sobre la Benissa que volem, sobre la democràcia que ens mereixem.

És molt important decidir què volem fer a Benissa, com volem eixir d’aquesta situació i quin futur desitgem per a nosaltres i els nostres, per a aquest fi hem estat treballant dur en els últims temps en el Psoe de Benissa, dissenyar un programa, unes mesures per a una idea de poble, que ens ajude a mirar cap avant governant d’una altra manera. Pensem que hem aconseguit donar forma a unes propostes positives, honestes i realitzables, però també pensem que no és suficient.

Hem d’anar més lluny, podem dir que les eleccions són la festa de la democràcia, bé, d’acord, però per a açò haurem de convidar-la, no?, hem de fer la festa sense perdre els valors que la representen.

Escrivia encertadament un politòleg alemany a mitjan segle XX, que la democràcia s’havia convertit en un producte que caducava cada quatre anys, i desgraciadament no li faltava raó. Venia a dir que les promeses caducaven i es feien unes altres cada quatre anys, promeses que s’anaven esgotant però com tornaven a vindre eleccions les tornàvem a traure al mercat electoral o les canviàvem per unes altres que estaven més de moda en aquell moment.

Açò seria molt interessants si realment la democràcia no tinguera memòria, que la té, si almenys servira per a renovar el seu paper dins de la societat, per a millorar la governança. Molt em pense que actualment no estiga sent així, no estem ajustant la maquinaria democràtica per a avançar, més aviat sembla que l’estem avariant.

Des del Psoe de Benissa hem volgut ser conscients d’açò, hem intentat fer el millor programa possible, en un exercici de senzillesa, claredat, si m’apuren de candidesa política fins i tot. En cap moment hem volgut crispar, ni desqualificar, ni acusar, esperem haver-ho aconseguit. No concebem la democràcia d’una altra manera. Hem plantejat honradament el que creiem que necessita Benissa, perquè ho pensem, ho percebem i així ens ho han demanat els ciutadans, la resta és fum, focs d’artifici, desviar l’atenció, el conte del pastor i el llop.

La vertadera salut democràtica no es diu, es practica, és un valor fins i tot superior al que passe a Benissa en les pròximes eleccions, encara que aquesta lliga la juguem a Benissa també.

Ara reflexionem, anem a votar, celebrem la festa, de debò. Que guanye la democràcia, que guanye Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?