Opinió

Quedar-se quiets (segona part), per Vicent Cabrera

Quiet (foto del flickr de Pensiero)
Quiet (foto del flickr de Pensiero)

Arran del recent article publicat amb aquest títol, m’indiquen alguns conciutadans que dur a terme afirmacions o pronòstics en matèria econòmica tot i que siga a curt o a mitjà termini resulta extremadament subjectiu atès que l’economia no és precisament una ciència fàcilment predictible a la vista del seu recorregut històric i per tant la recuperació econòmica i la fluïdesa crediticia poden estar a prop, en cas de no produir-se cap contratemps polític, econòmic o social.

Certament l’economia moderna està encara lluny de domesticar, a través de models teòrics, el comportament de milions de ciutadans, empreses i governs que diàriament interactuen lliurement i universalment. Això és precisament el capitalisme i d’ací la dificultat de la seua anàlisi en termes de predictibilitat. No obstant això en aquest temps que vivim i en el lloc en què ens trobem, podem entreveure raons per creure que superar aquesta crisi queda encara una mica lluny per les següents raons:

A diferència de l’última crisi dels 90 del segle passat, és difícil imaginar que el sector de la construcció tornarà a tindre un rellançament capaç d’incorporar mà d’obra actualment en atur. Hi ha un estoc d’habitatges de primera i fins i tot de segona residència molt voluminós i en mans de la banca privada.

La nostra economia no disposa de cap altre sector econòmic que exporte a l’exterior o que siga absolutament aliè a la construcció, és per això que a la vista de l’anterior escenari, la banca privada meditarà molt la seua oferta crediticia perquè la garantia en cas d’impagament no poden ser més habitatges, doncs d’ells ja va sobrada.

Existeix un sector actualment que, juntament amb l’exportació de béns, és el més pròsper, em referisc al turisme, però dubte molt que siga capaç d’absorbir tanta mà d’obra de forma tan ràpida encara que en el nostre cas, no em cansaré de repetir-ho, és el nostre futur si fem les coses bé i ho sabem combinar amb la construcció i els serveis.

Així les coses, el repte polític a futur és o serà de gran magnitud posat que si no tenim iniciativa com a poble, sucumbirem.

No són només mesures fiscals les necessàries, cal actuar en pràcticament totes les àrees de competència del nostre ajuntament.

* Vicent Cabrera Cabrera és regidor portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?