Opinió

No serà ja hora?, per Pablo Andrés Mastromanno

No a les retallades
No a les retallades

Dijous 18 d’octubre. Primera vegada. Sí, per fi les mares i els pares dels alumnes, es veuran representats en aquesta vaga. Dic açò, perquè ha sigut convocada, a més de pel Sindicat d’Estudiants, per la CEAPA (Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares). Aquesta associació compta amb molt de recolzament a nivell nacional, ja que, representa a més de 10.000 associacions a tot l’Estat Espanyol.

Aquesta vaga del dia 18, es suma a altres convocatòries que hi ha durant aquesta setmana. Com és, la vaga convocada per als dies 16 i 17 d’octubre i diverses assembles els dies 15 i 19, és a dir tota la setmana de reivindicacions.

Les causes que han dut a estudiants, mares i pares, associacions i sindicats a aquesta convocatòria, es poden resumir breument a continuació:

  • La pujada de les taxes universitaries, fins a un 65% respecte del curs anterior.
  • La imposició de taxes de matriculació a l’alumnat de Formació Professional a algunes comunitats autònomes com és el cas de Madrid i Catalunya.
  • L’acomiadament de més de 50.000 professors a tot l’Estat Espanyol.
  • La disminució del nombre de beques i de la quantia de diners que es donaran, tant de menjador com de llibres als estudiants de Primària i Secundària.
  • La imposició de les revàlides i la supressió de la selectivitat.
  • L’atur juvenil, que ja està per damunt del 50%.
  • I, després d’un llarg etcétera, totes les mesures que ja s’han aplicat aquest curs: augment de la ràtio, supressió de beques a les famílies, supressió de linies de transport escolar…

I acabe diguent que ja s’han retallat 4.000 milions d’euros en Educació.

No serà ja hora d’aturar tot açò?

No serà ja hora de tindre els drets que ens mereixem i una educació Pública i de Qualitat?

No serà ja hora d’eixir al carrer i dir “Ja està bé!!”?

Pablo Andrés Mastromanno és alumne de 2n de Batxillerat de l’IES Josep Iborra de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?