Opinió

La Guàrdia Civil i la carretera a Benissa; per Vicent Cabrera

Vicent Cabrera
Vicent Cabrera

En realitat, són dos assumptes diferents des del punt de vista social i polític, però els dos participen des de fa temps de la mateixa rumorologia fins al punt d’estar aconseguint la condició de llegendes urbanes a la nostra localitat. Pel que respecta a la presència de la Guàrdia Civil a Benissa mitjançant la construcció d’un nou quarter per part de l’Estat a Benissa, cedint l’Ajuntament de Benissa una parcel·la o solar de la seua propietat, millor posar de manifest determinats aspectes abans de conéixer la decisió de l’Estat a través del Ministeri d’Interior, si és que la mateixa no està presa ja.

La funció primordial dels cossos i forces de seguretat és precisament garantir l’ordre públic i la seguretat ciutadana, No cap en democràcia exercir el control polític de la població a diferència del que ocorria en la dictadura de Franco on cada poble havia de tindre el seu quarter de la Guàrdia Civil per a tal fi, entre d’altres. La política d’Estat actual que abasta a tots els partits polítics majoritaris és la ubicació d’aquesta força policial en grans complexos o edificis i en localitats o àrees poblacionals de certa rellevància des del punt de vista de la seguretat ciutadana. Calp i el Verger són dos exemples d’aquesta mena de quarters, perquè aquests complexos policials permeten economies d’escala en Recursos Humans, Tecnologia i mitjans materials. El servei d’ordre públic i seguretat a les poblacions limítrofs o satèl·lits a aquests grans quarters es presta mitjançant unitats mòbils i si els ciutadans precisem d’altres serveis d’aquesta unitat policial, que res tenen a veure amb la seguretat, haurem de desplaçar-nos a aquests centres, ja que és insostenible sostindre per a cada poble o localitat plantilles, tecnologia, unitats mòbils i edificis en òptimes condicions, així com una eficient administració. És simplement ECONOMIA i si Benissa vol un edifici de la Guàrdia Civil, al seu terme municipal, no sols serà qüestió de regalar una parcel·la, perquè l’Estat de ben segur voldrà l’edifique clau en mà i habitatges individuals per als membres de la benemèrita. Un repte només a l’abast d’un capità moro, no només d’un Ajuntament que prou té amb les seues competències polítiques.

La segona qüestió és la utopia alimentada per quasi tots els partits polítics de Benissa, en què la N-332, que al seu pas per la localitat es denomina l’Avinguda País Valencià, o popularment La Carretera, una vegada oberta la variant de Benissa aquesta Avinguda o Carretera es convertirà algun dia en una gran illa amb bulevard inclòs que com Xanadú o Jauja, desencadenarà un nou renàixer econòmic, social i cultural a la nostra localitat. La carretera sempre serà la carretera, perquè el seu ample és limitat i no podem gestionar-la amb un únic carril per al trànsit rodat perquè Benissa no disposa de corredors laterals que permeten el desdoblament d’un dels seus carrils. Ni l’Avinguda de l’Alcúdia ni la variant de Benissa poden complir aquesta funció i la Ronda Nord tan esbombada des de fa anys i pendent d’execució també requeriria d’un altre capità moro per a fer front al seu cost. Abandonem doncs igualment la idea que la variant es convertirà en la panacea per a la nostra Avinguda del País Valencià o Carretera perquè ni tan sols serà capaç de descongestionar absolutament aquesta Avinguda del País Valencià en hores punta precisament per aquesta falta de corredors o corredors laterals que permetrien aquest efecte.

Vicent Cabrera és secretari general del PSPV-PSOE de Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?