Opinió

Gossos que van en derbi, per Vicent Cabrera

Gos
Gos

Van ser els èxits d’Ángel Nieto muntat sobre una motocicleta Derbi, els que van provocar que una generació sencera de joves sospirara per conduir la famosa Bala Roja, com així es coneixia popularment a esta màquina. Però muntar-la significava un poc més, significava submergir-se en la velocitat d’una motocicleta quasi sempre trucada i personalitzada, i com no, suposava experimentar la llibertat i el risc i sobretot en aquells temps, el desafiament a l’Ordre Públic. Esta anècdota real ratifica el que s’ha dit. Un grup de joves benissers va desafiar quasi tancada la nit i en plenes revoltes de la Garganta, entre Gata i Teulada a una parella de motoristes de la Guàrdia Civil, equipats amb motocicletes marca Sanglas, màquines molt fiables i segures, però amb poca ràbia i reprís. El final de l’enfrontament estava cantat per a estos rebels una vegada finalitzaren les sinuoses corbes de la Garganta, perquè les Sanglas de la Guàrdia Civil imposarien la seua major cilindrada a la primera recta que s’aguaitara en la carretera N-332, així que els joves benissers aprofitant l’escassa llum diürna, van decidir escapolir-se abans per a refugiar-se en l’interior del mític puticlub de secà anomenat popularment el “Pelikan”. Una casa de dones de moral distreta, amb escassos mitjans abans del boom de la construcció i amb escassa imaginació en plena bambolla de la rajola, ja que, este edifici amb un sostre d’uralita era poc continent per a tan valuós contingut.

El cas és, que els membres de l’Institut Benemèrit Armat van intuir la jugada dels joves benissers i van detindre les seues Sanglas al mateix “Pelikan”, per a continuació amb pas curt, mirada llarga i mala llet, entrar els dos al puticlub i davant de la sorpresa aterridora dels què allí es trobaven, exclamar: Tots els que anaven en derbi, que isquen fora!!. Fins ací l’anècdota, i ara la realitat present.

Ens anuncia el Partit Popular de Benissa per boca dels seus regidors de sanitat i urbanisme, el condicionament de 5 parcs canins en els eixamplaments nord i sud de Benissa, amb l’objectiu de crear “uns espais per a la convivència veïnal i un punt de trobada a favor dels animals i la tinença responsable de mascotes”. No perdrem ocasió els benissers i benisseres d’escoltar els dos regidors del Partit Popular explicar tan enigmàtics i ambiciosos objectius del que són en realitat mesures per a camuflar un problema però no sol·lucionar-lo. Molt em tem que amb esta mesura i una vegada més, tirant de la construcció, pretenga el Partit Popular escórrer la seua responsabilitat política del que hui és un greu problema social de convivència, urbanitat, sanitat, estètica i fins i tot, un problema en el mode d’entendre el significat de la democràcia amb els seus drets però també les seues obligacions. El temps dirà si SENSE CAP ALTRA ACCIÓ POLÍTICA DE CONSCIENCIACIÓ SOCIAL, QUE I ON, ÉS EL QUE EN REALITAT NECESSITA BENISSA I S’HAURIA DE PROMOURE, estos microcamps de concentració canins acabaran complint el seu fi o per contra, acabaran sent els únics espais lliures de granades antipersones en forma de deposicions canines.

Compten que el Partit Popular de Benissa regalarà per estos Reis Mags Derbis model Bales Rojas a totes les mascotes perquè es desplacen amb la major velocitat possible a estos espais de convivència veïnal i punts de trobada responsable, donat que, si no es així, tindrem els alleujadors buits, i els carrers igual de plens.

Ja veuen, amb unes obres i unes Derbis, problema resolt. Què facil

*Vicent Cabrera Cabrera és portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Benissa


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?