Natura

La coordinadora exigeix que es blinde el PGOU per a evitar desclassificacions

La Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola ha iniciat una campanya informativa entre els veïns de Benissa perquè coneguen les seues intencions i projectes així com les properes accions que es van a portar a terme en el municipi. En una reunió amb veïns i propietaris de terrenys en la zona on una empresa pretenia construir 4.700 habitatges i dos camps de golf, es va donar a conèixer un fullet informatiu en el qual es respon a diversos interrogants sobre el col·lectiu com les demandes de la coordinadora.

El col·lectiu va anunciar que en el pròxim ple, que se celebrarà el proper 12 de juliol, es presentarà una moció per a introduir una clàusula en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que impedisca que “es desclassifiquen terrenys agrícoles per a urbanitzar”. Per a això, la Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola exigeix que “es blinde el PGOU” i que “únicament es puga passar de sòl agrícola a urbanitzable amb el consentiment de tots els grups polítics, és a dir, per majoria absoluta i no simple com passa ara”. El col·lectiu va voler deixar clar que, en cap moment s’està parlant de protegir la zona sinó de “deixar-la com està perquè els propietaris puguen construir en parcel·les de 10.000 metres quadrats i seguisquen amb els usos tradicionals que exerceixen des de fa anys”.

Així mateix, la coordinadora instarà a l’equip de govern de Benissa a evitar que es construisca al Tossal de la Ràpita. “Demanem que es desclassifique el sector ja que actualment el pla general preveu la construcció de 150 habitatges en 372.817 metres quadrats en la part més alta i singular del Tossal”. Per aquest motiu, el col·lectiu insta a que l’ajuntament “no haja de pagar cap indemnització per paralitzar les obres ja que l’empresa va fer els vials i el clavegueram sense permís”. Per aquest motiu, “una cosa per l’altra”.

La Coordinadora per la protecció del patrimoni agrícola va assegurar sentir-se satisfeta perquè “tot apunta que el projecte del golf està paralitzat” encara que “hi ha propietaris inquiets i el batle no ajuda a tranquil·litzar els ànims”. Segons el col·lectiu, “el batle intoxica l’opinió pública perquè només l’ajuntament té competències en urbanisme i pot fer i desfer”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?