Natura

Els ecologistes denuncien l’obertura de dos camins il·legals

El col·lectiu El Runar va denunciar aquesta setmana que al terme municipal diferents propietaris estan portant a terme obertures de camins il·legals d’accés a habitatges. En aquest sentit, els ecologistes van apuntar que recentment s’han obert dos nous vials en diferents zones de la localitat com són Oltà i Benimarraig.

El més greu per als conservacionistes és que “l’ajuntament permet l’obertura de camins il·legals perquè els construeixen sense cap tipus de llicència o el que fan és concedir el permís una vegada ja està edificada l’obra”, va apuntar el portaveu del col·lectiu, Àngel Ibáñez.

Tots els casos solen respondre al mateix patró. Es tractra de construccions antigues com “corralets agrícoles” que s’han restaurat i que no tenen un camí d’accés, sinó que conserven la senda o “pas de carro” o construccions de nova planta. Els propietaris obren el vial generalment amb abocaments de terra indiscriminats ja que han de salvar importants desnivells.

Pel que fa a això, els ecologistes van acusar el consistori de portar a terme “una política de desídia total” ja que “les denúncies que vam presentar no ens les contesten ni des del propi ajuntament ni des de la Conselleria de territori i habitatge”.

No obstant, sí que existeix algun que altre camí expedientat. Un d’ells es troba a la carretera de Pinos al costat de La Solana i molt a prop d’aquest existeix un altre vial que també ha estat obert il·legalment. Per als conservacionistes, els camins provoquen “un considerable impacte paisatgístic i mediambiental que després s’ha de revertir per a deixar-lo com estava”. Això en cas que “l’expedienten, que no sol passar”, es van lamentar. El Runar va intentar que el tema dels camins il·legals es debatera en la darrera reunió de la comissió permanent del Consell d’Urbanisme on els ecologistes tenen un representant. No obstant això, allí, diuen, es van trobar amb l’oposició de l’equip de govern del PP a més d’altres grups.

De fet, el portaveu del Runar, Àngel Ibáñez, va manifestar el seu malestar per “la forma amb què se’ns tracta en el consell” ja que segons el conservacionista “no ens deixen parlar de temes perquè han d’estar en l’ordre del dia i quan els proposem ens diuen que hem de presentar-los per escrit”. “Tot són traves i problemes”, va asseverar finalment.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?