Infobenissa TV

Vídeos del batre al Corpus de 1986, de les festes del Pla dels Molins de 1989 i de les Filades Capitanes de 1990

Batre a la festes del Corpus de Benissa de 1986
Batre a la festes del Corpus de Benissa de 1986

El canal de youtube Penya LesJoies, on apareixen publicats regularment vídeos gravats per Miguel Giner Ribes, “Miquel El Barber”, ha penjat en els últims dies tres nous vídeos.

El primer d’ells va ser enregistrat a les Festes del Corpus de Benissa de l’any 1986. Els festers d’eixe any van recuperar l’art de batre en una era improvisada al Carrer Ample. Es pot observar el procés, les ferramentes utilitzades i al pare franciscà Àngel Talens (que també era fester) demanar silenci per poder sentir els cants de batre. Al vídeo també apareixen les danses típiques i els xiquets que feien la comunió eixe any.

El segon vídeo correspon a les Festes del Pla dels Molins de 1989 i on apareix un acte ja desaparegut d’eixes festes: la cercavila de disfresses.

L’últim vídeo és de la festa de les Filaes Beduines i Llauradors, filades capitanies de l’any 1990. L’acte va tindre lloc al Parc Dolores Piera, on es van reunir totes les filaes i les seues respectives bandes. El Capità Cristià va ser Vicente Ivars i la Capitana Mora Lola Crespo. En l’esdeveniment la Filà Beduines també va celebrar el seu 10é aniversari com a filà.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kcVLLlNfdao[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QOYye7CwTpg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AdG-i-SFW_8[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?