Infobenissa TV

Vídeos de les festes de Santa Anna, Sant Antoni i Lleus als anys 70 i 80

Cartell a les festes de Santa Anna
Cartell a les festes de Santa Anna

Les festes d’estiu de Benissa sempre han tingut un càracter popular i fan vindre a la ment moments d’alegria amb la família i els amics, records d’infantesa i joventut i moltes anècdotes.

Aquests últims dies, el canal de youtube La Penya Les Joies ha estat publicant alguns vídeos de les festes d’estiu celebrades als anys 70 i 80 a les partides de Santa Anna i Lleus i el Barri de Sant Antoni. Els vídeos, enregistrats en format Super 8 per Miguel Giner Ribes “Miquel El barber”, ens deixen veure unes festes d’estiu multitudinàries.

El primer vídeo ens mostra les festes de Santa Anna entre els anys 1978 i 1982. Destaquen la romeria fins a Santa Anna, els balls, els berenars, el repartiment d’aigua llimó i coca maria i les carreres de galls (i xotos) per al primer que pujara corrent la costera de l’ermita.

Al segon vídeo podem veure les festes del Barri de Sant Antoni entre els anys 1978 i 1980. Unes festes entranyables amb les seues carreres de sacs, cucanyes, amb la participació de Pere Bigot i altra gent popular del barri, les cavalcades de disfresses que recorrien mig poble, el trasllat del sant a l’església, etc. Apareixen també imatges del desaparegut Cine Goya d’estiu i de l’antiga Cultural, els pins del pàrquing i el carrer Teulada per urbanitzar.

Per últim, el tercer vídeo és una mostra de curta durada de les Festes de Lleus a principis dels anys 80 on es veu a la gent a la plaça de l’ermita.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e1wEO9pB13U[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xLGzpFiC2Ek[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vjskce3cufo[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?