Infobenissa TV

Vídeo de les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1978

Lliurament dels premis de les disfresses de les Festes de la Puríssima Xiqueta de Benissa de l'any 1978
Lliurament dels premis a les millors disfresses

El canal de youtube PenyaLesjoies ha publicat un nou vídeo en format Super 8 de Miquel Giner Ribes (“Miquel EL Barber”) corresponent a les festes de la Puríssima Xiqueta de l’any 1978.

En aquest vídeo de les festes de 1978 podem veure diverses imatges interessants: un partit de futbol jugat al Camp de Futbol La Costa, acabat d’inagurar (29 de maig de 1976), entre festeres i festers per a arreplegar diners per a les festes. Hi ha imatges de les cervaviles des del carrer Alacant on es pot veure el molí de farina. Cal destacar també que el 1978 els moros i cristians es feien dins de les festes d’abril, el Dia del Riberer. Eixe dia es realitzaven les batalles per a reconquerir la plaça i en les cercaviles per a anar a la celebració de la missa es pot veure tant els clavaris i clavariesses, com als representants dels bàndols moro i cristià. L’entrada es realitzava eixe mateix dia per la vesprada, unint també la cercavila d’eixe dia amb la dels Moros i Cristians. Tot açò acabava al pàrquing de la plaça. El vídeo acaba amb el Dia del fadrins, bous i els cadafals de l’època amb bigues de fusta, camions, etc.

Per últim, a partir del minut 24:12 es veuen diverses imatges de la Torre del Capità Cabrera gravades des del carrer Sant Sebastià. La Torre seria enderrocada poc després, el 23 de juny de 1978.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cTlYZOOo_mg[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?