Infobenissa TV

Vídeos de la inauguració del museu etnològic el 1983, Festes de la Puríssima de 1982 i Festes de la Fustera de 1985

Bous a la mar a la platja de la Fustera
Bous a la mar a la platja de la Fustera

El canal de youtube PenyaLesJoies continua amb la seua recopilació de vídeos de Miguel Giner Ribes (“Miquel El Barber”).

En aquesta ocasió s’han publicat tres nous vídeos. El primer d’ells és la inauguració del Museu Etnològic de Benissa l’any 1983, en una Sala del Consell que s’acabava de restaurar. L’acte va tindre lloc l’1 de maig d’eixe any, Dia de la Huità, i va comptar amb la presència d’Antoni Garcia Miralles, president de les Corts Valencianes entre 1983 i 1995.

El segon vídeo, enregistrat en format Super 8, apareixen les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1982.  Es veuen imatges de l’esmorzar popular a la plaça el 24 d’abril, Dia de L’Ofrena, per la vespra/nit concert extraordiari a la Placeta de L’Església Vella de la Societat Lírica i Musical de Benissa i les disfresses del Dia dels Fadrins.

L’últim vídeo correspon a les Festes de la Fustera de 1985, apareixen els bous a la mar que es feien a la platja de la Fustera, la missa de campanya al Parador de la Fustera oficiada pel rector Salvador Fuster i  cantada per la Coral Benissenca i dirigida per Josep Ciudad. També va haver cercaviles amb la Banda Societat Lírica i Musical de Benissa, carreres populars i solta d’ànec.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B30biQAcjV0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kcJssWA27RI[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2eoYsE4XWVE[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?