General

Unes ajudes al “parèntesi econòmic” a Benissa

Logo Ajudes Paréntesi
Logo Ajudes Paréntesi

La lluita contra la pandèmia ha exigit a les administracions públiques ordenar mesures de diferent naturalesa entre les quals es troba el tancament temporal i la cancel·lació de determinades activitats. Eixes actuacions han suposat importants pèrdues econòmiques per a un bon nombre d’empreses i autònoms generant un agreujament de la crisi, el creixement de la desocupació i la destrucció de part del teixit productiu local.

Conegut el diagnòstic, l’Ajuntament de Benissa ha dissenyat un pla específic per a l’hostaleria al qual destinarà prop de 100.000 euros i s’ha sumat al Pla Resistir posat en marxa per la Generalitat que deixarà al municipi de Benissa més de 445.000 euros dels quals 67.000 euros aniran a càrrec de l’Ajuntament, 100.000 euros eixiran de les arques de la Diputació d’Alacant i 278.000 euros seran responsabilitat del govern autonòmic. Dins d’aquest pla, es troba el Programa Parèntesi que oferirà 2.000 euros per a cada autònom o microempresa de fins a 10 treballadors i 200 euros addicionals per persona afiliada a la seguretat social a 31 de desembre de 2020. Els sectors que podran acollir-se a aquestes ajudes són fonamentalment activitats hoteleres, allotjaments turístics, restaurants, llocs de menjar, agències de viatges, organització d’esdeveniments i gimnasos entre d’altres. Si bé és cert que l’annex de la publicació especifica un bon nombre de negocis, la regidora de Comerç AFIC-CREAMA, Isabel Bou ha manifestat el seu descontentament, declarant que “ens haguera agradat que la Generalitat haguera tingut en compte altres sectors que indirectament també han patit les conseqüències de la pandèmia”. No obstant això, ha dit “es tracta d’un pla d’ajudes necessari per al teixit econòmic del nostre poble”.

Per part seua, el batle, Arturo Poquet s’ha referit a la necessitat de “continuar construint entre tots i amb l’ajuda de les administracions públiques una estructura econòmica i social de proximitat que permeta millorar el benestar de les persones i dels territoris”. Al que ha afegit, “nosaltres farem tot el que estiga a la nostra mà per a continuar protegint el teixit econòmic de Benissa”.

L’àrea tècnica encarregada de la gestió d’aquestes ajudes serà la Regidoria de Comerç a través de AFIC-CREAMA. Les empreses interessades a rebre tota la informació poden dirigir-se a Creama a través del correu electrònic jribes@creama.org o telefonant al 965732100. Bou, responsable de l’àrea delegada, ha aprofitat per a agrair la bona faena del personal de Creama que tindrà una dura tasca per davant ja que s’esperen un important nombre de sol·licituds durant les pròximes setmanes. Al mateix temps recorda a les empreses que el termini per a sol·licitar aquestes ajudes finalitzarà el pròxim 29 de març.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?