General

Un inspector fiscalitzarà les obres del xalet del president dels afectats per abusos urbanístics

L’Ajuntament de Benissa investigarà “totes i cadascuna” de les presumptes irregularitats urbanístiques en què va incórrer el president de l’associació Abusos Urbanístics No, Charles Svoboda, per a ampliar el seu xalet, situat en aquest terme municipal.

Fonts del consistori que gestiona Joan Bautista Roselló van avançar ahir a LAS PROVINCIAS que aquesta mateixa setmana enviaran un inspector d’obra perquè comprove les suposades infraccions en què va incórrer el líder dels afectats per l’aplicació de la Llei Urbanística Valenciana (LRAU) per realitzar millores en la seua propietat.

Llicència denegada

El xalet de Svoboda va ser ampliat l’any 2000 “sense tenir els corresponents permisos de l’Ajuntament”, van indicar les fonts consultades. El representant del col·lectiu que advoca pels drets dels afectats pels projectes urbanístics “va sol·licitar llicència al departament municipal d’urbanisme, però li va ser denegada per estar en un sòl urbanitzable no programat”, van matisar.

Aquest tipus de sòl, encara que compta amb la qualificació d’urbanitzable, no pot ser edificat sense la prèvia elaboració d’un Programa d’Actuació Integrada (PAI), que garantisca els serveis fonamentals (subministrament d’energia elèctrica, aigua, sanejament, accés rodat i indicació dels carrers).

El govern municipal de Benissa va reiterar que a la partida de Montserra, una de les zones més idíl·liques de la costa alacantina on Sbovoda va aixecar el seu xalet, “no existeixen serveis d’aigua potable, llum i sanejament”.

Informe exhaustiu

La institució liderada per Joan Bautista Roselló va aclarir que el representant de l’associació que va impulsar la visita dels eurodiputats per a investigar l’urbanisme al País Valencià “tampoc compta amb els permisos necessaris per a la piscina que es va construir. Només té una llicència provisional per a aquesta instal·lació”.

“Tenim constància que en la propietat d’aquest veí es van realitzar obres de reforma, malgrat que l’Ajuntament va denegar la llicència sol·licitada. Per això, hem encarregat un informe exhaustiu sobre les presumptes infraccions urbanístiques en què s’ha incorregut”, van declarar les mateixes fonts. Svoboda va participar ahir a la manifestació convocada a Benissa en defensa del sòl agrícola i en contra de la construcció de camps de golf i 4.700 habitatges, presentat per Benissa Golf SL. Un miler de persones van acudir a la protesta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?