General

Turisme presenta un pla estratègic per a Benissa que preveu potenciar el golf

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló va presentar ahir el Pla estratègic de turisme de Benissa 2010, acompanyat de la consellera de turisme, Milagrosa Martínez, el diputat de turisme d’Alacant, Sebastián Fernández i altres regidors del Partit Popular de les comarques d’Alacant. La iniciativa intenta “potenciar la imatge turística de la població, adaptant-la a la noves demandes” a més “d’organitzar el sector benisser que és ja una destinació madura però sense una planificació”, segons la va definir Maite Subirats, responsable de l’empresa que ha desenvolupat el projecte.

Per la seua banda, la regidora de turisme, Raquel Soliveres, va destacar el valor del pla com a “instrument de participació social i conjunta entre una representació d’agents socials públics i privats”. Segons el batle del municipi “aquest és el resultat d’una coordinació i participació perquè Turisme som tots. Les 100 actuacions previstes aniran dirigides per tal que Benissa siga una destinació de màxima qualitat, que repercutirà en els seus veïns”. Per a Milagrosa Martínez, la proposta incidirà “en la importància de la consciència del turisme perquè Benissa siga un referent nacional i internacional”.

L’aprovació d’aquest projecte en el ple de l’ajuntament benisser va constituir un compromís a l’inici de l’any per la falta de consens respecte a la proposta perquè incloïa la previsió de construir un camp de golf. Pocs mesos abans, Benissa havia rebutjat, política i socialment amb manifestació inclosa, un macroprojecte que preveia 4.700 casa i dos camps de golf.

No obstant això, ahir durant la presentació del pla avalat pel Consell, la seua redactora, Maite Subirats, va defensar “la importància d’explotar l’oferta del turisme esportiu i nàutic, tenint en compte els projecte de golf, del parador nacional, noves places hoteleres i la proximitat de parcs temàtics”. Així mateix, Subirats va recalcar “la creació de dos centres comercials a la localitat i l’ampliació del passeig natural del litoral”. També va destacar “el potencial de Bèrnia per a desenvolupar els recursos naturals com a complement de l’oferta de sol i platja”.

El Col·lectiu El Runar va qualificar de “partidista i interessat” el Pla estratègic de turisme. Segons Àngel Ibàñez, representant del grup ecologista, “aquest és el pla del PP” que “no ha ofert cap opció a la participació a què fa tanta èmfasi ja que en els grups de participació només es donava a conèixer l’evolució de la iniciativa, sense lloc a propostes dels assistents”. Així mateix, en referir-se a la consulta del document que conté les línies d’actuació va parlar de “veto” perquè, segons Ibàñez, “s’ha de demanar prèviament permís al batle i que aquest concedisca la consulta”.

Per al Runar l’acte de presentació interessa al Partit Popular benisser “de cara a les eleccions i perquè els seus càrrecs puguen cobrar comissions”. D’aquesta manera, l’associació considera que és necessari optar per “un turisme alternatiu que diversifique l’oferta i no incrementar la compra de segones residències ja que això només significa més construcció”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?