General

Reiniciem Benissa denuncia la col·locació de llaços taronja en l’Ajuntament de Benissa

Detall de la finestra a l'Ajuntament de Benissa
Detall de la finestra a l’Ajuntament de Benissa

Els llaços estan situats en les finestres de la segona planta de l’edifici i es poden visualitzar des de la plaça del Portal.

La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa critica l’exhibició de símbols ideològics situats en els cristalls de les finestres de la segona planta de l’edifici, espai on s’alberguen els despatxos de l’alcalde i d’alguns regidors del Partit Popular així com els del seu personal de confiança. El llaç taronja representa el rebuig a la nova Llei Orgànica d’Educació, coneguda com a Llei Celaá.

Des de Reiniciem es considera que el Partit Popular de Benissa no pot fer un ús partidista de l’edifici considerat la casa de totes i tots i insta a l’alcalde a respectar el principi de neutralitat política que ha de garantir una institució pública com és l’Ajuntament de Benissa retirant els llaços taronja, símbol que defén una escola concertada classista i que discrimina per sexes, la menció del castellà com a llengua vehicular, la segregació d’alumnat amb necessitats educatives especials o que la nota de l’assignatura de Religió compute en la mitjana de l’expedient.

La formació progressista anticipa que requeriran per escrit la retirada immediata dels llaços taronja de les dependències municipals i que demanaran explicacions en el proper plenari municipal del dimarts 29 de desembre, on li recordaran a l’alcalde i al seu equip de govern que l’Ajuntament no és de la seua propietat i que és la seua obligació i deure mantenir la higiene democràtica de la nostra institució.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?