General

Omplin l’Escola Infantil La Puríssima amb llaços taronja contra la “Llei Celaà”

Llaços taronja a l'Escola Infantil La Puríssima
Llaços taronja a l’Escola Infantil La Puríssima

L’Escola Infantil La Puríssima, propietat de la Fundació Abargues, i en el patronat de la qual estan presents el rector, el batle i un membre de les Germanes Franciscanes de la Immaculada, ha aparegut aquests dies amb llaços taronja per tot el recinte. Aquest centre privat s’uneix així a la campanya de la Plataforma Más Plurales que vol mostrar el rebuig a la nova llei educativa, la LOMLOE, coneguda popularment com a “Llei Celaà”. No és l’únic centre de les Germanes Franciscanes de la Immaculada que s’ha posicionat al respecte, i no debades la Fundació Efi, pertanyent a la mateixa ordre, en fa també campanya al seu lloc web.

El rebombori d’aquesta proposició de llei ha estat gran, sobretot per part de l’educació concertada. Però quins són els principals canvis que proposa?

  • Lluitar contra la segregació, vist que l’escola concertada posava entrebancs per a la matriculació a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i amb problemes socioeconòmics.
  • La supressió de la demanda social com a criteri a l’hora de planificar les necessitats de places per a evitar el tancament d’escoles públiques mentres es mantenen els concerts educatius.
  • La prohibició expressa de cobrar quotes als alumnes encobertes com a donacions a fundacions educatives o fer activitats extraescolars obligatòries de pagament. Cal recalcar que el sou del professorats dels centres concertats es paguen del Pressupost General de l’Estat.
  • Impedir la cessió de sòl públic per a la construcció de centres concertats i la fi de concerts educatius amb centres que segreguen per sexe.
  • Dotar les escoles públiques amb més recursos per a atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials.
  • Deixar que la nota de religió compute per a l’expedient, tot i que els centres hauran de seguir-la oferint de forma obligada.
  • La llei retorna als governs autonòmics la competència per decidir quina és la llengua vehicular. El Castellà segueix impartint-se de forma normal.

Per a més informació, el diari de l’educació de la Fundació Periodisme Plural ha fet un resum aclaridor de les principals novetats de la LOMLOE.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?