General

Quaranta voluntaris constitueixen l’associació contra el càncer de Benissa

Ja està oficialment constituïda l’agrupació local de l’Associació contra el Càncer. Un grup de quaranta voluntaris integra aquesta nova entitat que es donarà a conèixer demà al públic en general amb motiu de la celebració de la Fira i Porrat de Sant Antoni. Aquesta associació treballarà per a atendre les demandes, necessitats i dubtes tant dels malalts de càncer com de les seues famílies, mitjançant els programes d’acció de caràcter nacional i autonòmic. L’objectiu principal és prevenir aquesta malaltia i oferir ajuda psicològica i assistencial en els casos que siguen necessaris.

El grup està format per unes quaranta persones sota la presidència de Maria Cabrera. La resta de càrrecs de la junta directiva estan ocupats per Pura Planells, com a vicepresidenta, María José Merlo, com a tresorera, i Marisa Torres, com a secretària. L’associació encara no té una seu oficial però la gent interessada en rebre qualsevol tipus d’informació pot dirigir-se al domicili de la presidenta, situat al carrer Sant Nicolau, al número 37.

L’Associació contra el Càncer compta amb el recolzament de la junta provincial i, de fet, el president, Pablo Enríquez, va acompanyar les representants locals en la presentació davant els mitjans de comunicació. Enríquez, metge de professió, va comentar que “el càncer no és una malaltia maleïda sinó que el 50% dels casos tenen solució. La tasca dels voluntaris és important per a aportar una mica a la societat en benefici dels malalts”. De la mateixa manera, Maria Cabrera va llançar un missatge de solidaritat per a augmentar el nombre de socis i treballar de forma conjunta. Per la seua banda, la Regidora de Sanitat, Maria Llopis, va oferir el suport institucional a la nova organització i va avançar que els concedirà una subvenció de 600 euros per a començar a rodar.

L’Associació contra el Càncer destina els fons recaptats a crear unitats de cures pal·liatives a domicili, a oferir assistència psicològica i a investigació. Així mateix, dóna informació sobre les campanyes de prevenció sobre el càncer de mama, tabac, melanoma, alcoholèmia, ginecología, etc.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?