General

Puja el preu de l’aigua a Benissa en els nivells 2 i 3 i la quota de servei per dotació

En la sessió plenària del dimarts es va aprovar una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei d’aigua potable a domicili. L’acord es va adoptar amb els vots exclusius del Partit Popular mentre que la resta de forces, PSPV, CIBE i PSI, va votar en contra. Els canvis de l’ordenança es refereixen al preu de l’aigua en els nivells 2 (de 25 a 50 metres cúbics) i 3 (des de 51 metres cúbics) i a la quota de servei. En el nivell 2 es passa d’1’10 a 1’48 euros/m3 mentre que en el nivell 3 la quantitat vària de 2’90 a 4’06 euros/m3, respectivament. A més, tots els usuaris pagaran a partir d’ara 4 euros per dotació/bimestre per la quota de servei, enfront dels 2’68 euros fixats fins avui.

L’equip de govern va justificar aquesta pujada per a finançar el pla d’inversions en matèria d’aigua previstes a mitjan i curt termini. En aquest sac entren propostes com la construcció de la canonada de desdoblament des dels dipòsits del Collao al nucli urbà i d’una planta potabilitzadora d’aigües salabroses, la renovació del parc de comptadors, dels centres de transformació i dels trams de la xarxa antics i defectuosos de la zona rural. A més, també hi ha projectada la millora del parc de vehicles i la substitució progressiva de les conduccions de fibrociment que ocupen entorn del 80% de la xarxa general.

El portaveu socialista, Vicente Cabrera, va defensar la necessitat de realitzar un estudi estratègic per a saber amb exactitud les necessitats d’aigua de cara al futur desenvolupament del nou Pla General d’Ordenació Urbana. Així mateix, Cabrera va plantejar escometre actuacions supramunicipals per a cercar nous recursos hídrics. Per la seua banda, el portaveu del CIBE, Isidoro Mollá, va argumentar el seu vot en contra de la pujada de la taxa d’aigua “perquè vam considerar que no és justa perquè el preu es dispara d’una forma tremenda a partir dels 24 m3”. L’alcalde, Juan Bautista Roselló, va comentar que en la passada legislatura ja es va realitzar una auditoria i un pla d’estudi en matèria d’aigua. En ell s’advocava per la dessalinització i no per la potabilització dels nous aqüífers trobats en Pinos i Pedramala.

ALTRES ACORDS

Es van aprovar també, amb l’abstenció dels independents, una sèrie de contribucions especials per a finançar actuacions concretes en la urbanització Club Fustera i Punta Estrella. En el primer cas es tracta de la millora de la xarxa viària i el pressupost de 52.450 euros correrà a càrrec dels veïns (75%) i de l’Ajuntament (25%). En Punta Estrella s’instal·larà una estació depuradora i la xarxa de sanejament, amb una inversió de 60.286 euros, i en aquest cas l’ajuda municipal serà del 20%.

En l’apartat d’assumptes urgents es va acordar per unanimitat sol·licitar al Ministeri de Foment, concretament a la Demarcació de Carreteres, el canvi de senyalització horitzontal per a permetre la maniobra d’incorporació al camí veïnal de Lleus, en el punt quilomètric 169,905 de la N-332 o, si escau, la realització d’un estudi per a habilitar aquest accés amb qualsevol altra alternativa tècnica.

No van córrer la mateixa sort sengles mocions presentades per CIBE referides a la creació d’una plaça de tècnic de prevenció de riscos laborals i altra en la qual s’instava al president de la Generalitat Valenciana a paralitzar l’aplicació de la Llei Orgànica de Qualitat de l’Ensenyament (LOCE).


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?