General

El servei d’atenció jurídica per a dones de Benissa va atendre 256 dones durant l’any 2003

Durant l’any 2003 el servei d’atenció jurídica per a dones ha atès a un total de 256 dones (118 usuàries en el primer semestre i 138 en el segon), que van formular un total de 384 consultes, sent significatiu l’augment experimentat respecte a l’any 2002, en què es van atendre a 226 dones i 345 consultes. Aquestes dades s’extreuen de la memòria anual que realitza la lletrada Concepción Ginestar Ortolà, que és l’encarregada d’oferir aquest servei de forma gratuïta.

D’aquesta memòria també s’extreu que les dones que acudeixen són de diverses poblacions de la Marina Alta: Benissa, Alcanalí, Senija, Lliber, Parcent, Castells de Castells, Xaló, Moraira, Benitatxell, etc.

El perfil de la dona que acudeix al Servei d’Assessorament Jurídic a la Dona a Benissa és el següent: les usuàries resideixen en la seua majoria a Benissa, el segment majoritari pel que fa a l’edat és el que abasta dels 41 als 60 anys, estan casades, no tenen fills o amb 1 o 2 fills. La majoria posseeixen estudis primaris i desenvolupen una activitat dins del sector serveis per compte aliè o no treballen.

La matèria més consultada és el Dret de Família, això és, informació prèvia a la separació i aspectes relacionats amb la tramitació de la separació, divorci i règim econòmic del matrimoni. També cal destacar l’augment de les consultes relatives al Dret Laboral, a temes de Seguretat Social, i sobre immigració.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?