Economia

Pugen la quota i la taxa dels blocs II i III del servei d’aigua potable

Hi ha canvis en l’ordenança fiscal reguladora de la taxa d’aigua potable a domicili. La quota de servei que s’aplica en tots els rebuts augmenta de 2’68 euros per dotació/bimestre a 4 euros. Es manté inalterable la taxa del bloc I (fins 24 metres cúbics) en 0’24 euros/m3 però puja la dels blocs II i III: de 1’10 euros/m3 a 1’48 euros/m3, el primer, i de 2’90 euros/m3 a 4’06 euros/m3, el segon, respectivament. La regidora delegada d’Aigües, Josefina Ivars, ha assenyalat que aquestes variacions afecten als ciutadans que més consumeixen i s’emmarquen dintre de la campanya de conscienciació d’estalvi d’aigua. A més, Ivars ha reiterat que els ingressos es destinaran a millorar les infraestructures hidràuliques, evitar les pèrdues i fugides de la xarxa general i a la implantació d’un sistema de gestió mediambiental. En aquest sentit, l’Ajuntament de Benissa contarà l’any que ve amb el certificat EMAS de qualitat, segons ha avançat l’alcalde, Juan Bautista Roselló.

Aquest increment en la quota i la taxa del servei d’aigua potable ha estat aprovat per l’equip de govern del PP amb el vot en contra de la resta de forces polítiques en el ple del dimarts. El portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va justificar el seu vot negatiu perquè no existeix un pla director que justifique la pujada i no hi ha un ordre prioritari en les inversions a realitzar. Ivars va qualificar de “prematura i excessiva” aquesta mesura i va assegurar que augmentar la quota del servei no té gens que veure amb consumir menys aigua. “En tot cas”, va afegir, “es podria plantejar una variació dels blocs per a adequar-los a les necessitats bàsiques de les famílies”. A més, el regidor socialdemòcrata va reclamar una actuació supramunicipal -a través del Consorci de la Marina Alta- per a acabar amb els problemes d’aigua i aplicar criteris i esforços comuns seguint l’exemple del servei de llum elèctrica.

Isidor Mollá, del CIBE, va ratllar de “precipitat i injustificat” aquest increment, mentre que Vicente Cabrera, del PSPV, va parlar d’injustícia per part del PP “perquè amb l’aigua i les escombraries ha augmentat la pressió fiscal dels ciutadans, no en els impostos directes sinó en aquelles matèries bàsiques que paguem tots per igual”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?