General

L’Ajuntament de Benissa pagarà més de 70.000 euros pels mals d’una fuita d’aigua

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) ha dictat una sentència contra l’Ajuntament de Benissa en relació als mals causats per una fuita d’aigua de la xarxa general. Els fets van ocórrer el 17 de novembre de 2000 quan un local privat, situat a l’Avinguda País Valencià, va romandre totalment negat durant diversos dies com a conseqüència de la pèrdua d’aigua de la xarxa principal. Els propietaris de l’immoble van contractar els serveis d’empreses especialitzades per a realitzar els treballs de buidatge, així com de fontaners i obrers per a derrocar part de les instal·lacions i treure tots els enderrocs.

Pocs dies després, la Comissió de Govern va acordar indemnitzar als afectats amb 24.048,65 euros pels mals soferts, segons l’informe elaborat pel perit de la companyia asseguradora de la responsabilitat civil contractat pel propi Ajuntament. Però els propietaris no estaven d’acord amb aquesta quantitat, van sol·licitar un segon informe d’un perit independent i van reclamar una indemnització de 91.448,81 euros per la via contenciós-administrativa. Ara la decisió del TSJ els dóna la haurà d’abonar 71.400,17 euros més per a contrarestar el mal real ocasionat per la fuita d’aigua de la xarxa general.

El Tribunal denega la presumpció de veracitat al perit de la companyia asseguradora i qualifica de escassa credibilitat l’informe sobre el qual es va basar la Comissió de Govern. En aquest sentit, la sentència detalla que no es va tenir en compte en el seu peritatge les despeses de localització de l’avaria per no estar incloses en la pòlissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?