General

Polèmica a Benissa per les obres de millora al carrer Sant Nicolau

Uns operaris retiren les voreres del carrer Sant Nicolau
Els operaris retiren les voreres

“És un plat de molt mal gust que no es pot digerir”. Així de rotund s’hat mostrat Ximo Gayà Crespo, president de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Benissa (ACEB) , perquè, a més de lluitar diàriament contra la crisi, ara, 30 comerços es veuran afectats per les obres de renovació de la xarxa de sanejament del carrer Sant Nicolau, una de les principals artèries del poble.

El malestar va augmentant perquè l’avís per part de l’Ajuntament ha arribat, segons Gayà, 12 dies abans de l’inici de les obres malgrat que operaris municipals ja estan retirant les peces de les voreres d’aquest vial que en un futur podria ser d’ús exclusiu per als vianants com ja va anunciar en el seu moment, el batle, Juan Bautista Roselló.

Des de l’ACEB van assegurar ahir que no és el millor moment per a alçar el carrer i que també afectarà als carrers Hort de Bordes, Sant Sebastià, Sant Joan i una part del Pare Melchor.

Segons Ximo Gayà les obres haurien de començar una vegada passades les festes de la Puríssima Xiqueta, al maig, i aprofitant l’estiu “ja que és una època en què molts comerços tanquen per agafar vacances estiuenques i a causa que la nostra activitat baixa”. “Gayá va puntualitzar que “ara vénen campanyes fortes com la d’octubre, novembre o la de Nadal”.

Els afectats van denunciar la situació a l’Ajuntament perquè, van dir, “volem que ens tinguen en compte i que canvien la data d’inici d’aquestes obres. Què facen alguna cosa pel comerç del poble que estem molt indignats!”.

Mentre, ja s’ha començat a alçar el carrer i els comerciants estan esperant una solució que, segons el seu president, siga “més tranquil·la i no tan amarga”.

Davant això, el batle, Juan Bautista Roselló, va dir que aquesta obra “no depèn directament de l’Ajuntament, sinó que està finançada per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge i nosaltres no podem imposar les dates en què ha de realitzar-se”.

Per a Roselló, “hauríem d’agrair que la Generalitat ens subvencione una obra d’aquestes característiques sense que haja de pagar-la el municipi”.

El batle va dir compartir la preocupació dels comerciants però va comentar que “quan s’hagen de fer les compres nadalenques ja estaran bastant avançades i es podrà circular sense cap problema”.

Amb aquestes declaracions el batle de Benissa espera comptar amb la comprensió d’aquest col·lectiu. De fet va destacar la importància que té que aquestes obres s’escometen immediatament, ja que “la xarxa de sanejament d’aquest carrer no està en bones condicions i com més aviat es facen millor. Menys problemes tindran els veïns, vehicles i els vianants”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?