General

Més d’una trentena d’associacions col·laboren en la Fira i Porrat de Sant Antoni de Benissa

Ja s’ha inaugurat la nova edició de la Fira i Porrat de Sant Antoni, un esdeveniment que s’ha convertit en una gran mostra no sols festiva sinó també cultural, esportiva i social. De fet, més d’una trentena d’associacions i entitats locals col·laboren en la seua organització, sota la coordinació de la Regidoria de Festes, i ofereixen activitats de tot tipus. A més, no hi faltaran les tradicionals atraccions infantils per als més menuts, la fira ramadera, el mercat medieval i una exposició de vehicles i maquinària agrícola.

L’alcalde, Juan Bautista Roselló, i la regidora de Festes, Raquel Soliveres, presentaren dilluns el programa oficial de la Fira i Porrat que es desenvoluparà fins el 30 de gener. Milers de persones passen per la fira en els tres cap de setmana de duració. Per això s’han habilitat zones especials d’estacionament de vehicles pels voltants del recinte ferial ubicat al Passeig Dolores Piera, la Plaça Rei Jaume I i el carrer Pare Andrés Ivars. La Fira Ramadera, el segon cap de setmana, canvia de lloc i es farà a uns solars habilitats al carrer Maria Ibars i la Pinada de Selva. Enguany hi ha moltes activitats com exhibicions de carruatges, de doma, un concurs d’anelles, etc.

La Fira i Porrat inclou un ampli ventall d’exposicions de pintura, fotografia i una sobre els vestits de benissera i els seus complements, organitzada per l’Associació de Mestresses de Casa. La vessant cultural es completa amb ambdós trobades de corals i rondalles, el concert de la banda de la Societat Lírico Musical, cinema, teatre, conferències i concursos gastronòmics. En este últim cas es farà demà el concurs de paella i la setmana següent, com a novetat, un altre de paella amb abadejo i espinacs. Tots dos atorgaran tres premis de 120, 90 i 60 euros, respectivament.

Per la seua banda, l’esport ocupa també un lloc destacat en la programació de la Fira i Porrat. Al Palau Sant Pere es disputaran partits de bàsquet, voleibol i futbol sala. També hi haurà futbol, l’obert internacional d’escacs, concursos de coloms esportius i partides de pilota valenciana al trinquet. A més, es farà una partida de galotxa al carrer Maeso Company per a retre homenatge als pilotaris de carrer de tots els temps. L’alcalde va dir que la Fira i Porrat “té de tot per a tot el món”, mentre que la regidora va assenyalar que la inversió feta està pels 30.000 euros, quantitat en la qual s’inclou les subvencions que reben totes les associacions a fi de dur endavant les seues propostes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?