General

L’oposició denuncia irregularitats en l’adjudicació de l’ampliació del polígon

El polígon industrial de La Pedrera, situat al costat de la N-332, canviarà la seua fisonomia properament i també modificarà la seua idiosincràsia. L’equip de govern del PP va aprovar en el ple del passat dimarts l’adjudicació a l’empresa Iniciativas Costa Blanca SL -vinculada al grup Los Serranos- de l’ampliació del polígon “per la necessitat d’abordar-la com més aviat millor”, va dir el batle, Juan Bautista Roselló.

No obstant això, la presses en realitzar l’ampliació, que ocuparà 500.000 metres quadrats dels sectors de Canor i El Polvorí, ha dut al PP a aprovar un pla que “és un exemple del que no s’ha de fer”, va criticar el portaveu del PSI, José Antonio Ivars. El socialdemòcrata va detallar que segons l’informe annex a l’expedient “el projecte de l’empresa no té contingut i posseeix detalls obsolets com la cartografia” a més del fet que “no està valorat el sòl i per tant la mercantil posarà el preu que vulga quan execute el pla urbanístic”.

De fet, el PSI va demanar que es desestimara o que es deixara sobre la taula. Una reivindicació que va acceptar també el grup CIBE-Bloc que fins i tot va presentar una esmena al mateix moment sobre l’ordre del dia en termes de sol·licitar “la retirada de tots els expedients d’adjudicació de programes urbanístics d’actuació integrada o aïllada mitjançant un agent urbanizador privat”. EL regidor Xavi Tro va criticar que el projecte “no té fiança provisional sobre el total de l’operació per un import del 2%”.

Orgullosos

La clau del debat va ser el tradicional caràcter públic del polígon industrial de Benissa des que el govern local del PSOE l’engegara als anys huitanta. En aquest sentit, els grups de l’oposició van defensar que “estem orgullosos del nostre polígon que sempre ha estat de gestió directa”. L’ajuntament posseeix més del 50% dels terrenys de la futura ampliació. Per això, PSOE, CIBE-Bloc i PSI van reclamar que “siga el consistori el que gestione l’ampliació del polígon perquè és el major propietari i tot ha funcionat molt bé com fins ara”.

Per la seua banda, el batle va defensar que els propietaris han estat d’acord en que l’adjudicació s’haja efectuat a una empresa privada. Li va replicar el regidor del PSI, José Antonia Ivars, que va assegurar que “els amos s’han vist forçats perquè tenien previst presentar ells una alternativa i els ha agafat per sorpresa”. Ivars també va recordar al batle que “el projecte s’ha presentat per notaria”.

Un dels moments més tibants es va produir quan el portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va denunciar que l’ampliació del polígon “és un nou escàndol urbanístic del PP” i va parlar de “corrupció i favoritismes”. Uns comentaris que van indignar el batle, Juan Bautista Roselló, que va advertir a l’independent que “si segueix amb aquestes calúmnies de les que estic fart el duré als tribunals”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?