General

El PSPV denuncia el pagament del lloguer d’una casa-museu que està tancada

El 6 d’agost del 2002, el batle, Juan Bautista Roselló, i Rafael Gonzálbez, propietari d’una casa situada al número 7 del Carrer Desemparats, van signar un contracte d’arrendament per a la promoció, protecció i difusió del patrimoni arquitectònic i cultural. L’immoble té al voltant de 450 metres quadrats i l’objectiu era convertir-lo en un museu obert al públic. El PSPV ha denunciat que l’Ajuntament de Benissa ha pagat ja 7.636 euros en concepte de lloguer (212 euros al mes), despeses d’aigua, llum, escombraries i IBI, a més d’una sèrie d’obres realitzades en l’interior, d’una casa que a data d’avui roman tancada.

La durada del contracte és de cinc anys i una de les clàusules determina que l’Ajuntament està obligat al manteniment i conservació de l’immoble, a més de subscriure una assegurança de responsabilitat civil i una altra de danys. El portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, ha qualificat la gestió de l’equip de govern com de política “aleatòria, ja que gasten diners en una casa que està tancada i, no obstant això, no són capaços de solucionar els problemes econòmics amb la plantilla d’agents de la policia local”.

A més, Cabrera va criticar la redacció del conveni, ja que la clàusula onzena determina que l’arrendador podrà en qualsevol moment visitar i disposar de l’immoble, sempre mitjançant una previsió amb deu dies d’antelació.

RONDA NORD

El PSPV ha presentat una proposta alternativa al projecte urbanístic conegut com la Ronda Nord, promoguda per la urbanitzadora Ronda Norte de Benissa SL. Aquesta actuació contempla la construcció de la ronda perimetral, un vial de 33 metres que unirà l’Avinguda de Madrid, a l’altura de la Costera del Povil, i l’encreuament de la carretera de Xaló, a més del desenvolupament dels sectors Pla dels Molins, Costera del Povil i La Costa I. Els socialistes consideren que és necessària l’habilitació d’aquesta carretera, ja que el municipi no compta amb corredors laterals per a descongestionar la travessia de la N-332. Però, en tot cas, opten per un vial més estret “perquè amb l’actual proposta aquesta carretera limitarà amb sòl rústic i això és una autèntica bestiesa”, segons va comentar Cabrera.

Els socialistes són partidaris d’un pla de millora de tot el sector que inclouria un nova borsa de terreny no urbanitzable situada entre la pròpia ronda perimetral i el futur desviament de la N-332. Aquestes parcel·les passarien a ser urbanitzables per a construir un àrea residencial amb habitatges unifamiliars aïllats o, fins i tot, immobles de protecció oficial. D’aquesta manera, entrarien en el projecte un major nombre de propietaris per a repartir els costos derivats de la construcció de la ronda perimetral. “Hem temptejat l’opinió dels titulars i estan d’acord amb aquesta possibilitat”, ha indicat el portaveu socialista.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?