General

Llum verda per a condicionar la Casa del Tros de Les Calcides amb la subvenció de 89.000 € del Fons Feder

La Casa de Tros de Les Calcides
La Casa de Tros de Les Calcides

L’Ajuntament de Benissa ha rebut aquesta setmana l’autorització de la Direcció General de Patrimoni de Conselleria de Cultura per a poder intervindre i executar el projecte de condicionament i museïtzació de la Casa-Torre del Tros de Les Calcides.

Com a monument declarat Bé d’Interés Cultural (BIC), les actuacions per a la creació d’un nou recurs cultural i turístic per a Benissa han requerit l’autorització prèvia de la Conselleria de Cultura que ostenta la tutela del monument. Està previst que els treballs s’inicien durant 2019, posteriorment a la licitació i adjudicació d’unes obres que es realitzaran amb el suport de Presidència de la Generalitat i dels Fons europeus FEDER.

El mes de juliol passat ja es va anunciar la recepció d’una subvenció de 89.359 € dins de les ajudes per a “Projectes locals d’actuació per a la protecció, conservació o recuperació sobre bens del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor, susceptibles de cofinançament pel Programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020”.

A través d’aquestes ajudes s’adequarà el funcionalment per tal de permetre la visita i la interpretació de l’edifici i del territori costaner de Benissa als segles XVI-XVIII.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament i concretament la Regidoria de Documentació i Espais Culturals marca la línia a seguir en matèria de recuperació, conservació i creació de recursos culturals i turístics en els edificis històrics per tal d’oferir una alternativa cultural de qualitat, diferenciada i complementària al turisme de sol i platja.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?