General

El Conseller d’Educació, Formació i Ocupació visita les obres de la Casa de Tros de Les Calcides

El conseller d'Educació, José Císcar, i el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, visiten les obres de la Casa de Tros de Les Calcides
Císcar i Roselló visiten les obres de la Casa de Les Calcides

El Conseller d’Educació, Formació i Ocupació, l’Hble. Sr. José Ciscar Bolufer, acompanyat pel batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, el Director Territorial d’Ocupació, Ramón Rocamora, diputats, batles de la comarca i membres de la corporació municipal, ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació de la Casa del Tros de les Calcides, que s’està duent a terme pels alumnes de l’Escola Taller.

El Conseller, juntament amb la resta dels assistents, han pogut visitar les obres, de la mà de la directora de l’Escola Taller, Marta Serna, l’arquitecte Toni Banyuls i els monitors, que anaven explicant detalladament el projecte.

Finalitzada la visita, el batle de Benissa, ha pres la paraula, realitzant una breu explicació sobre l’Escola Taller, indicant que es tracta d’un programa mixt de formació i ocupació, de dos anys de durada (amb etapa de formació i pràctica), l’objectiu del qual és millorar la inserció laboral dels 35 alumnes existents a l’escola, amb edats compreses entre els 16 i 25 anys, els quals obtindran el certificat de professionalitat de l’especialitat, afegint les tres especialitats: Obra de paleta (16 alumnes), Picapedreria (7 alumnes) i Maçoneria (12 alumnes). També ha subratllat l’esforç i dedicació tant dels professors com dels alumnes en la realització dels treballs pràctics per condicionar l’edifici com un centre cultural polivalent.

Visita a les obres de la Casa de Tros de Les Calcides
Visita a les obres de la Casa de Tros de Les Calcides

Ciscar ha clausurat l’acte, destacant l’especial sensibilitat de l’Ajuntament de Benissa, en apostar per un projecte d’aquestes característiques, rehabilitant un element patrimonial tan important, com la casa “Tros de les Calcides” (recordem que està declarada BIC -Bé d’Interès Cultural-, per la Generalitat Valenciana i protegida també al Pla d’Ordenació Urbana de Benissa).

A més, el Conseller ha posat l’accent en la importància de la formació dels joves a través d’aquests programes, en els quals a més d’obtindre coneixements teòrics i pràctics se’ls prepara per accedir al món laboral i els ha animat fins i tot a plantejar-se a convertir-se en nous emprenedors.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?