General

La directora general de patrimoni visita el Molí del Quisi i la Casa de Tros de Les Calcides

La directora general de patrimoni, Marta Alonso, visita el Molí del Quisi a BenissaLa Directora General de Patrimoni, Marta Alonso, acompanyada del batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, alguns regidors de l’Ajuntament de Benissa i l’arquitecte benisser, Toni Banyuls, van realitzar ahir una visita a dos importants elements arquitectònics, de gran valor patrimonial del municipi: el Molí del Quisi i la Casa del Tros de les Calcides.

El Molí del Quisi és una construcció del segle XV, situada a la conca del barranc del Quisi. Declarat Bé de Rellevància Local, s’ha sol·licitat la seua declaració com a BIC (Bé d’Interés Cultural) a la Generalitat Valenciana, un aspecte sobre el qual Alonso va avançar, que s’estudiarà la seua peculiaritat com a elements patrimonial de l’aigua, la qual cosa podria facilitar aquesta declaració. El proper pas per part de l’Ajuntament és la seua musealització i incorporació dins dels elements a promocionar dins de la política cultural i turística del municipi.

A continuació van visitar la Casa del Tros de les Calcides, declarada Bé d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana, on 35 joves de Benissa, alumnes de l’Escola Taller van realitzar les obres de rehabilitació de l’edifici, durant més d’un any.

Després d’aquestes visites arquitectòniques, Marta Alonso va inaugurar l’exposició fotogràfica “Expressions del Patrimoni” al Centre d’Art Taller d’Ivars. Aquesta mostra presenta 60 fotografies de 32 artistes i fotògrafs del País Valencià que mostren la riquesa del patrimoni lingüístic, arquitectònic, ètnic i industrial de diferents municipis i posen en valor el llegat patrimonial que s’ha heretat en aquest territori. Es podrà visitar fins el dia 28 de setembre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?