General

Conclou l’Escola Taller “Casa de Tros de les Calcides”

Assistents a la cloenda de l'Escola Taller "Casa de Tros de les Calcides"
Assistents a la cloenda de l'escola taller

Ahir va tindre lloc l’acte de cloenda de l’Escola Taller “Casa del Tros de les Calcides”, que s’ha dut a terme durant els dos últims anys a Benissa, i en la qual han participat un total de 35 alumnes d’entre 16 i 25 anys, amb la intenció d’aprendre un ofici i formar-se en les especialitats de picapedreria, maçoneria i obra de paleta.

L’Escola Taller “Casa del Tros de les Calcides” s’ha dut a terme gràcies a la subvenció rebuda per part de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, mitjançant el Servef, una ajuda de 987.365,05 euros que ha estat destinada a cobrir les despeses de formació, manteniment i salaris.

S’ha desenvolupat en dues etapes, una primera etapa de formació becada i una segona que ha consistit en pràctiques professionals durant 18 mesos en què han subscrit un contracte de treball remunerat. Aquestes pràctiques professionals s’han centrat en treballs realitzats a la Casa del Tros de les Calcides, duent a terme la rehabilitació i consolidació d’aquesta construcció del segle XV, situada a la urbanització Montemar.

A l’acte van assistir el cap del servei territorial de formació professional de la província d’Alacant, Juan Fabri, el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, la Directora de l’Escola Taller, Marta Serna així com diferents membres de la corporació local entre d’altres.

La directora de l’escola, Marta Serna va destacar que l’escola taller de Benissa ha sigut l’única de la província d’Alacant que ha aconseguit dur a terme un euro-chantier que va consistir en una estada de dues setmanes a Paris.

Posteriorment va prendre la paraula el cap del servei territorial de formació professional de la província d’Alacant, Juan Fabri, que va felicitar els alumnes i a tot l’equip humà que ha gestionat l’escola taller pel gran treball realitzat. També va valorar molt positivament l’esforç i la iniciativa que va tindre l’Ajuntament per poder dur a terme aquesta escola taller.

Finalment, va tancar l’acte el batle Juan Bautista Roselló, que va assenyalar la gran aposta que va fer l’Ajuntament per aconseguir aquesta estratègia formativa. També va aprofitar l’ocasió per felicitar a tots els alumnes pel treball realitzat.

Finalment es van lliurar els diplomes a tots els alumnes que han format l’escola taller.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?