General

L’exregidora d’urbanisme revela que el batle va desautoritzar obres com la de sa casa

L’exregidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Benissa ha estat una de les primeres a eixir del pas de la informació publicada per aquest diari en què s’assenyala que el batle, Juan Bautista Roselló, està construint-se una casa nova sobre una antiga casa de camp sense comptar amb una superfície de parcel·la superior a 10.000 metres quadrats. Pel que fa a aquest tema, la regidora Josef del Valle va manifestar que el batle “ha de ser el primer entre tots els ciutadans de Benissa a donar exemple sobretot en el compliment de la normativa existent”.

Però la regidora no adscrita a cap grup va criticar que el batle “és bon coneixedor del despropòsit que ha realitzat” ja que, segons l’exregidora del PP, “ell mateix ha estat l’encarregat de signar tots els tràmits necessaris en tots els expedients d’infracció detectats pels serveis tècnics durant les dues legislatures”. A més, el propi Juan Bautista Roselló “sap que en alguna ocasió s’han donat casos semblants a aquest”, és a dir, al seu.

L’obra que realitza el batle popular ha suposat l’enderrocament de parets, sostres i forjats quan la Llei del sòl no urbanitzable només permet la construcció de nova planta en terrenys amb una extensió superior a 10.000 metres quadrats pel que fa a sòl rústic, com és el cas; el terreny del batle té 7.038 m2. En aquest sentit, per a Del Valle “amb la justificació que l’ampliació no ocupa més de l’edificat anteriorment, ell mateix està afirmant que l’edificació anterior ha estat demolida en la seua totalitat, amb tot el que això implica”.

Amb tot, la que era responsable fins al mes de juny del departament d’Urbanisme va deixar ben clar que “són els serveis tècnics municipals els que han de determinar amb l’informe preceptiu la gravetat de la situació i són els ciutadans de Benissa els que han d’exigir la restitució de la legalitat en aquest i altres casos”.

A més de la restitució de la legalitat, l’exregidora de l’equip de govern popular va concloure amb la petició de “l’aplicació de l’oportú expedient sancionador a tots els involucrats en les obres realitzades i que siga el secretari de l’ajuntament qui supervise que es es porten a terme tots els tràmits que especifica la llei en aquests casos”.

Separació

Per altra banda, fonts municipals van assenyalar a aquest diari ahir que la construcció realitzada per part del batle incompleix també la separació amb la parcel·la confrontant. Les normes urbanístiques estipulen que una obra nova hauria de tindre una distància de 4 metres mentre que la casa de la polèmica està annexa a la casa veïna.

Amb tot, les mateixes fonts de l’Ajuntament de Benissa van explicar que “la distància s’ha de deixar quan es fa una obra nova per la qual cosa es necessiten 10.000 metres quadrats, com en teoria no podia fer-se l’edificació no té perquè deixar-se la distància”. La teoria per descomptat és una cosa i la pràctica una altra.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?