General

L’embotit artesà, els Moros i Cristians, les rutes geolocalitzades i la fotografia submarina, protagonistes de Benissa a FITUR

Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur
Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur

Benissa tindrà la seua representació en la 38 edició de FITUR a Madrid dels pròxims 17 al 21 de gener. L’Ajuntament manté la seua presència en la fira de turisme més important de l’Estat Espanyol i una referència a nivell turístic europeu. Empreses i països es donaran cita a FITUR, per a generar contactes i intercanvis comercials i establir l’agenda turística de l’any.

El representant institucional de l’Ajuntament de Benissa en la fira serà el regidor de Turisme, Fernando López Corsi, a una cita on la localitat exhibirà la seua variada oferta turística en la qual destaca el seu valor paisatgístic, cultural i mediambiental, oferint al visitant propostes diferenciades d’altres destinacions pròximes.

En aquesta mateixa fira, Benissa presentarà el fullet d’allotjaments turístics amb les tarifes de l’any 2018, els dos catàlegs (genèric i de cales), plànols i les 6 rutes de senderisme geolocalitzades, recentment editades. Aquest material, com a novetat, s’exposarà en un xicotet espai retolat amb el nom de Benissa. Es tracta d’un material que va dirigit tant al públic de les oficines de turisme en el seu servei postvenda com per a mostrar en accions promocionals directes en mercats emissors en els quals, tant la imatge com la qualitat de la informació ocupen un lloc destacat.

A més, està previst celebrar diverses presentacions per a mostrar les principals novetats en matèria de turisme. El dimecres, 17 es presentarà, juntament amb l’Ajuntament de Teulada, l’XIé Fotosub Geas Valencia (campionat de fotografia submarina) que comptarà amb la presència de l’actual campió mundial de Fotografia Submarina, Rafael Fernández Caballero.

El dijous, 18 es presentarà l’acció promocional “EXPERIÈNCIES MEDITERRÀNIES ÚNIQUES. Ara sí, tens una excusa per a conèixer Benissa”. Una acció que es durà a terme durant el cap de setmana (els dies de públic), en la qual es regalaran 200 Microexperiències a tots els visitants que s’acosten al mostrador de Benissa. L’objectiu d’aquesta acció és animar al públic madrileny a descobrir Benissa mitjançant el lliurament de regals segurs consistents en consumicions diverses en ple centre històric o a la vora d’alguna de les nostres cales, experiències nàutiques, visites guiades, seients en la cercavila de gala de Moros i Cristians, activitats de turisme actiu tals com classes d’hípica, classes de tennis, batejos de golf, etc. Algunes d’aquestes microexperiències han sigut aportades gratuïtament per diferents empreses locals: Padesucre, Esplai, Plaça 5 Dolç i Salat, la Raspa, Bocateria Racó, Coral Beach, Xiringuito l’Eriçó, Club Hípic Benissa, Club de Golf Ifach Club de Tenis El Collao i les Bassetes Dive Centre.

Divendres serà el dia on l’EMBOTIT ARTESÀ DE BENISSA tindrà el seu merescut protagonisme, amb dues empreses del municipi que elaboraran en directe dos tapes: Mini pilota de blanquet amb essència de brou d’arròs de putxero amb sal de botifarra (Cuina de Dos) i Carabassí farcit de llonganissa coberta amb sobrassada torrada (Casa Cantó), que podran tastar unes 200 persones aproximadament. Les tapes es serviran amb vins del Celler Joan de la Casa: blanc sec de moscatell Nimi 2015 i negre de Giró Terra Fiter 2012. Aquesta presentació comptarà amb el suport tècnic i logístic de l’empresa HostelBe. Durant el show cooking es projectarà un vídeo sobre l’elaboració de les principals especialitats d’embotit de Benissa que ha comptat amb la col·laboració de Carnisseria Benissa i Carnisseria Pinzeller.

El dissabte 20, a partir de les 17.30h i amb motiu de la tramitació de l’expedient de la declaració de la festivitat de Moros i Cristians de Benissa com a Festa d’Interès Turístic Provincial, la Filà Templaris i la Filà Corsàries participaran en la Gran Cercavila Provincial al costat d’un miler de festers procedents de tota la província d’Alacant per a recórrer la Plaça de Callao, el Carrer Preciados i la Porta del Sol.

A més, durant la seua presència en Fitur, el departament de turisme oferirà informació puntual sobre totes les activitats a través del hashtag: #benissaenfitur i #costablancaenfitur.

Per als responsables de turisme de l’Ajuntament, la presència en Fitur suposa un aparador des del qual poder oferir una visió àmplia a un perfil de visitants que cerca, en el nostre municipi, allunyar-se de la massificació d’altres destinacions turístiques de platja al mateix temps que es complementa amb una potent oferta cultural i paisatgística.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?