General

L’Ajuntament interposa 10 sancions en un mes per abocaments il·legals

Un dels abocaments il·legals detectats
Un dels abocaments il·legals detectats

El Departament de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Benissa ha rebut la indicació per part del batle, Arturo Poquet, d’endurir les tasques de vigilància en els punts calents d’abocaments il·legals del municipi. Després de diverses accions comunicatives i campanyes de conscienciació sobre la necessitat de contribuir entre tots els ciutadans i ciutadanes a mantindre nets els carrers de Benissa, i vista la manca d’efectivitat d’aquestes, el batle ha posat a diversos equips de la policia local a treballar amb l’objectiu de redoblar els esforços i sancionar a totes aquelles persones que han triat alguns carrers de Benissa com el seu abocador particular. Unes sancions tipificades en l’ordenança municipal de convivència ciutadana com a greus, i que poden oscil·lar entre els 750 i els 1.500 euros. Quantitats que, si bé és cert, es poden veure minorades al llarg del procediment sancionador, tenen un caràcter dissuasiu sobre gran part de la població.

Aquesta acció específica que s’ha treballat de manera conjunta entre la direcció tècnica de la mercantil Benissa Impuls i la policia local, es prolongarà fins finals de tardor, data prevista per l’equip de govern per a dur a terme una reunió avaluadora que permeta valorar l’èxit d’aquesta.

A més, segons afirma el batle, “previsiblement abans que acabe l’any ja tindrem les càmeres de videovigilància que ens permetran aplicar sancions sense la necessitat de la presència física d’efectius de la policia local”. Un projecte polític del qual s’està encarregant personalment el regidor de Modernització, Jorge Ivars, i que objectivament permetrà un estalvi de costos significatiu per a l’ajuntament en l’àmbit concret de la seguretat ciutadana. “Eixes càmeres seran els nostres ulls i arribaran on els efectius de policia local, per raons evidents, no poden arribar”.

De moment, segons informa la policia local, en poc menys d’un mes s’han interposat unes 10 sancions que es faran executives a través de l’organisme recaptador SUMA gràcies a que l’Ajuntament de Benissa va aprovar en ple fa ja més d’un any cedir eixes tasques a l’ens provincial de gestió tributària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?