General

Benissa Impuls llança una nova campanya per a posar fre als abocaments il·legals

Campanya als punts de contenidors
Campanya als punts de contenidors

L’empresa pública Benissa Impuls ha iniciat ja una nova campanya per a seguir minimitzant els abocaments il·legals que enlletgeixen la imatge del poble i que ralenteixen l’efectivitat dels serveis de recollida de residus sòlids. Concretament, es tracta de la renovació i actualització de cartells de gran grandària que avisen sobre les conseqüències de realitzar abocaments il·legals en el terme municipal, abocaments que contemplen importants sancions per a la persona infractora.

Els cartells s’han situat ja en algunes de les principals zones on es detecten aquests abocaments inadequats, principalment restes de podes vegetals i enderrocs d’obres, encara que també se solen rebutjar mobles o electrodomèstics en desús.

Des de Benissa Impuls es reitera que és fonamental realitzar col·laboració ciutadana en cas de detectar usos i abocaments incívics, cridant a la policia local al telèfon 96 573 07 33. També recorda que per a un correcte dipòsit de materials i brosses cal contactar amb l’Ecoparc al telèfon 96 573 35 97 on, entre altres serveis, ofereix la recollida gratuïta d’electrodomèstics o mobles vells que no tinguen cabuda en un automòbil privat de mida habitual. De la mateixa manera, s’està articulant una nova forma de tramitar les infraccions detectades, per dur-les endavant en l’àmbit administratiu. A banda de la policia local, el guarda rural i els inspectors d’obres entre altre personal de l’Ajuntament, podran iniciar expedients d’infracció a les persones o empreses a qui se’ls sorprenga in fraganti.

La campanya també aportarà informació a través dels mitjans institucionals de l’Ajuntament, a fi que l’abast d’aquesta informació siga el major possible, reforçant-ho amb videos realitzats per a conscienciar la ciutadania per a un bon ús dels contenidors o per a la recollida d’excrements per part dels seus amos i propietàries.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?