General

L’ajuntament demana a Patrimoni que decidisca si conserva la casa quarter o es construeix una finca

La sort de l’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil de Benissa es decidirà lluny del poble. El dilluns passat es va celebrar una Comissió informativa d’Urbanisme en què es va posar sobre la taula l’informe presentat pel Casal Cultural-ACPV de Benissa que té com a objectiu sol·licitar a l’ajuntament que impedisca l’enderrocament de l’històric edifici i la conservació de, almenys, la seua façana pel valor arquitectònic i patrimonial que té. La situació es produeix pel desallotjament de la Guàrdia Civil de les instal·lacions després de finalitzar el contracte d’arrendament en vigor des dels anys 20.

Una vegada estudiat el document -el batle, Juan Bautista Roselló, es va comprometre a fer-ho en la reunió que va mantindre amb els representants del Casal- la comissió va decidir remetre l’informe a la Conselleria de Cultura. El consistori considera en aquest sentit que ha de ser la Direcció General de Patrimoni la que es pronuncie sobre l’expedient ja que es proposen aspectes com la declaració de l’antiga casa quarter com a Bé de Rellevància Local. D’aquesta manera, la voluntat de l’ajuntament benisser és que siga la conselleria qui dictamine finalment el futur de l’històric edifici de l’avinguda del País Valencià.

L’immoble va ser construït a mitjan segle XIX i durant la seua existència va allotjar el primer molí industrial del poble i va acollir un refugi de xiquets durant la Guerra Civil. En els últims dies, a més del Casal Cultural s’han unit a les peticions per a la seua conservació el Centre de Documentació i Estudis de les Brigades Internacionals de la Universitat de Castella-la Manxa (CEDOBI), dos professors d’arquitectura de la Universitat d’Alacant i el cronista oficial de Benissa, Joan Josep Cardona.

Com que en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa l’antiga casa quarter no està inclosa en el catàleg de béns protegits en el solar es pot construir. De fet, una empresa local ja ofereix la venda de pisos en una finca que s’aixecaria precisament en aquesta superfície. En aquest sentit, les veus que han demanat la conservació de l’antiga casa quarter de la Guàrdia Civil han apostat també per mantindre els drets dels propietaris per a poder-hi construir.

Per això haurien de modificar-se les característiques edificatòries amb què compta en l’actualitat la parcel·la en l’actual Pla General.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?