General

L’Ajuntament de Benissa inicia una campanya contra les fuites d’aigua

El dia 14 d’abril de 2008 comença una campanya de control de pèrdues d’aigua en la xarxa de distribució d’aigua potable de Benissa.

Segons declaracions del regidor de Medi ambient, José Maria Serna: “el Departament de Cicle Hídric de l’Ajuntament de Benissa, és conscient de la necessitat de reduir les pèrdues per fuites, ja que és necessari optimitzar al màxim aquest recurs tan limitat com és l’aigua, i no podem perdre de vista l’època de sequera en què ens trobem immersos”.

Durant dues setmanes, tècnics de l’empresa Aquagest Levante, S.A., col·laboraran amb el Servei d’Aigües de Benissa, en la recerca i localització de fuites per trencaments i esquerdes en més de 28 km de canonades. Per a això, s’utilitzaran equips electrònics d’alta tecnologia, basats en auscultació i correlació de xarxes, que permetran la localització de trencaments que habitualment no eixen a la superfície, sinó en les quals l’aigua perduda s’infiltra en el subsòl, resultant molt difícil la seua localització mitjançant la utilització de mètodes tradicionals.

S’estima que aquesta campanya, permetrà la localització de més de 20 fuites d’aquestes característiques, el que pot suposar amb la seua reparació evitar una pèrdua de més de 450.000 litres diaris d’aigua potable.

La inversió aproximada de l’estudi rondarà els 6.000 euros.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?