General

L’Ajuntament de Benissa i l’Associació Turística Empresarial s’uneixen per lluitar contra els allotjaments turístics il·legals

El passeig ecològic de Benissa i cala Pinets

El passat mes de març, les regidories de Turisme, Seguretat Ciutadana i OMIC de l’Ajuntament de Benissa van mantindre una reunió de treball amb ATEBE (Associació Turística Empresarial de Benissa) per a establir les bases de treball per a lluitar contra l’intrusisme i la competència deslleial a causa de la gran proliferació d’allotjaments turístics il·legals.

Des de la recent concessió del reconeixement de la condició de Municipi Turístic de Rellevància Valencià, el consistori ha adquirit el compromís formal de col·laborar amb la Secretaria Autonòmica de Turisme per a lluitar contra l’intrusisme i les activitats fraudulentes, vetllant pels interessos i drets tant de la prestació de serveis com dels usuaris.

En aquest sentit, i en col·laboració amb l’àrea de Seguretat Ciutadana, dins del marc de les competències municipals de la policia local de Benissa, es pretén vetllar per la qualitat del producte turístic i pels diversos interessos i drets dels professionals del sector. D’aquesta manera, s’incidirà en identificar els propietaris dels habitatges turístics, es comprovarà que disposen del distintiu d’inscripció de l’habitatge turístic al Registre autonòmic així com que disposen de fulls de reclamacions i comuniquen les dades de tots els hostes allotjats a les autoritats competents en compliment del RD 933/2021, de 6 d’octubre (aquest decret entrarà en vigor en octubre del present 2024).

Per altra banda, des del Departament d’Urbanisme s’està treballant perquè quan hi haja sol·licituds de compatibilitats urbanístiques per a habitatges i allotjaments turístics, es puga oferir a les persones sol·licitants tota la informació dels requisits a complir.

Amb aquestes mesures, el consistori pretén lluitar contra els allotjaments il·legals, informar els allotjaments legals del compliment dels requisits que marca la normativa vigent i informar els nous allotjaments turístics que vulguen operar a Benissa. “Des de Benissa Turisme sempre posem el nostre major esforç en atraure un turisme de qualitat a Benissa i, per això, no podem permetre que hi haja intrusisme i activitats fraudulentes al nostre municipi”, ha expressat Jorge Ivars, regidor de Turisme.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 28 de març de 2024 a marinaalta.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?