General

Creen una entitat per a lluitar contra el càncer per les mancances de la sanitat pública

“Nosaltres lluitem contra el càncer, ajuda’ns a lluitar” és el lema d’una nova entitat creada per un grup de ciutadans de la Marina Alta en la seua majoria malalts de càncer -superat o en fase de tractament- , familiars d’afectats i metges que pretenen, sense ànim de lucre, donar cobertura a la investigació, tractament i prevenció del càncer.

Segons l’entitat, l’Institut Oncològic Europeu (IOE) neix “per la manca de mitjans, hospitalització i especialistes en oncologia a la Marina Alta, on qualsevol persona que patisca càncer en qualsevol de les seues facetes ha de desplaçar-se centenars de quilòmetres per a poder ser atés degudament tant en la sanitat pública com en la privada”.

D’aquesta manera, la fundació, que es presentarà en públic el divendres 22 de juny a Benissa, donarà cobertura a tots els habitants de la Marina Alta “i als que ho desitgen” en matèries com la revisió mèdica anual, la consulta i atenció al malalt, el tractament oncològic, assistència general al malalt, psiconcologia, atenció psicològica a familiars de malalts, ajuda a familiars en cures de malalts, cures pal·liatives, rehabilitació de pacients i altres aspectes la majoria dels quals s’oferiran de forma gratuïta.

Per a poder portar a terme el projecte, l’IOE assegura comptar amb donacions d’ajuntaments en matèria de sòl públic on construir un hospital general així com col·laboracions amb altres entitats sense ànim de lucre espanyoles i estrangeres. A més la fundació va anunciar que compta amb finançament privat per a construir un hospital general amb un departament d’oncologia mèdica i també per a la dotació dels últims sistemes de detecció, anàlisi, tractament i assistència al malalt de càncer. Fins al punt que consideren que l’Institut Oncològic Europeu es posicionarà entre els tres millors d’Europa.

Col·laboració

Finalment, des de l’entitat creada fa poc van voler agrair la “col·laboració d’algun estament públic de la zona” i van convidar a la resta d’administracions a crear aliances “en temes tan delicats com el càncer que afectarà a una de cada tres persones i en aquest cas no tirar cadascun d’un costat com esdevé habitual en iniciatives d’aquest tipus”. D’aquesta manera, van convidar els estaments a eliminar els interessos partidistes i individuals i canviar l’estratègia a un sol esforç de lluita.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?