General

L’Agrupació Filatèlica celebra la XXII Exfilnum

Presentació del segell commemoratiu de l'Exfilnum 2010
Presentació del segell

L’agrupació Filatèlica i Numismàtica ha preparat un complet programa d’activitats per a celebrar la XXII Exfilnum, una exposició filatèlica que cada any organitzen els associats i que enguany versarà sobre la pintura rupestre trobada a l’Abric de Pinos, anomenada “Eva Pinera”, declarada Patrimoni de la Humanitat. Des del 23 al 30 de novembre, els afeccionats al segell podran gaudir de tallers, mercats, subhastes, xerrades i tertúlies, tot això al voltant de la temàtica postal.

La inauguració tindrà lloc el mateix dia 23 a les 20.00 al Casal dels Joves, on es presentarà el mata-segells d’honor i documents postals, entre d’altres materials filatèlics. Destaca enguany el segell que s’ha realitzat mitjançant la modalitat filatèlica anomenada “El teu segell”, en la qual apareix aquesta figura rupestre femenina i que representarà a Benissa en aquesta ocasió.

El dimecres 23 tindrà lloc una xerrada a càrrec de Rubén Vidal, arqueòleg, que parlarà sobre la citada pintura rupestre, que recentment ha estat restaurada gràcies a la intervenció de la Conselleria de Cultura. El dissabte dia 27 li tocarà el torn als tallers de filatèlia, des de les 11 fins les 13.00 i al col·loqui sobre col·leccions juvenils, de 17.00 a 20.00.

El diumenge 28 és un dia complet ja que a les 10 del matí començarà el mercat filatèlic, a les 13.00 es lliuraran els diplomes i a continuació hi haurà un menjar. Ja per la vesprada, a partir de les 16.30 es farà una subhasta especial i a les 17.30 tindrà lloc una xerrada filatèlica titulada “Disposició de reglaments”. Els alumnes de les escoles també tindran l’ocasió de visitar l’exposició durant els dies 29 i 30 de novembre.

Segons ha comentat Marcos Torres, president de l’Associació Filatèlica i Numismàtica de Benissa, és per a ells un orgull poder disposar d’un segell personalitzat amb un esbós de “l’Eva Pinera”, que segur serà un bonic record pels benissers.

El batle de Benissa, per la seua banda, ha felicitat l’associació ja que segons ha comentat “sempre, en totes l’edicions de l’Exfilnum, s’han escollit temes rellevants per al municipi, i enguany no ha estat menys, en tindre en compte aquesta figura rupestre amb 7.000 anys d’antiguitat”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?