General

La Ruta dels Riuraus viatja a Fitur

Reunió de la Ruta dels Riuraus
Reunió de la Ruta dels Riuraus

Benissa, Gata, Jesús Pobre, LLíber, La Xara, Ondara, Parcent, Pedreguer, Poble Nou de Benitatxell, Teulada i Xàbia, conformen la ruta de riuraus de la Marina Alta.

Els onze municipis acudeixen a FITUR el pròxim 24 de gene per a presentar la Ruta de Riuraus, el projecte de la qual ha estat dissenyat i confeccionat durant tot un any.

L’arquitectura industrial i rural, la cultura, el paisatgisme agrícola, vins, misteles, raïm i pansa, i com no, la gastronomia, constituiran un oferta singular, diferencial i diversa vertebrant la Marina Alta.

Després de l’última reunió mantinguda pels 11 municipis el passat 15 de gener, s’ha ultimat la presentació de la Ruta de Riuraus a FITUR com a primera plataforma de llançament promocional d’una ruta patrimonial, cultural, paisatgística i gastronòmica.

Els riuraus que atresoren aquests municipis són l’eix vertebrador de la ruta, oferta turística que està guanyant adeptes en el puixant sector del turisme industrial.

Les catedrals de la pansa dels onze municipis desperten de la seua letargia per a donar a conèixer un patrimoni únic al món, que només existeix i pot ser visitat al País Valencià, i amb major presència, a la Marina Alta.

Però no només l’arquitectura industrial estarà present a la Ruta de Riuraus, també la cultura, el paisatge, l’enologia i la gastronomia, oferint així una oferta singular, diferencial i diversa per la suma que implica la unió del patrimoni valencià d’aquests 11 municipis.

Així, formarà part de l’oferta complementària de la Ruta de Riuraus a títol d’exemple les cases senyorials i l’arquitectura rural vinculades a la puixança de l’economia del moscatell, el raïm i la pansa que tots els integrants de la ruta conreen i elaboren al voltant dels riuraus, els brous i les misteles de Teulada, Benissa, Parcent o Llíber, la llata de Gata, de la gastronomia d’interior a la gastronomia marinera, la rebosteria, les coques o l’Escaldà de Jesús Pobre. També rutes locals de riuraus, el paisatgisme de ceps i miradors presents al llarg de la ruta, o exposicions etnològiques com la de Xàbia i Teulada, i l’economia local i de proximitat seran ofertes a través del fil conductor dels riuraus.

El 24 de gener a les 13h es presentarà la imatge de la ruta, els aspectes tècnics del material turístic, rollers, i dos potents audiovisuals, així com una representació de l’Escaldà, amb degustació de mistela, pansa i coques que han aportat els municipis integrants de la ruta.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?